/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Sep 18th 2010

MOPV #13: Jonkun Toisen Ongelma

17:22

Ympyrätalon Alkon yhteydessä on kolme hyvin aktiivisessa käytössä olevaa pullonpalautusautomaattia. Keskeinen sijainti takaa yleisömenestyksen, eikä ole mitenkään epätavallista että jokin koneista on poissa käytöstä. Tänään oli kuitenkin jonkinlainen huipennus, kun kaikki kolme konetta huusivat kuorossa virhetilannetta.

Palautuskoneet kuuluvat samassa rakennuksessa olevan S-marketin vastuun piiriin. Koneiden kiljunta ei kuitenkaan kuulu kaupalle asti, eli ellei kukaan käy asiasta sanomassa saavat koneet huutaa vaikka maailman tappiin saakka, tai vähintään siihen asti että joku S-markettilainen kaipaa tupakkataukoa.

Tilanne olisi käynyt paremmin kuin hyvin esimerkiksi Seth Godinin puheenvuoroon This is Broken.

Voisi helposti kuvitella että kun palautuskoneisiin kuitenkin palautetaan myös Alkon pulloja, olisi mahdollista luoda edes sen verran yhteispeliä että vikatilanteista ilmoitettaisiin S-marketin henkilökunnalle. Jokainen kassapiste kun kuitenkin on varustettu puhelimella.

Toisaalta täytyy ihailla Alkon henkilökunnan kärsivällisyyttä. Itse en voisi tehdä työtäni helvetillisen piippauksen tahdittamana.


Muut MOPV-sarjan kirjoitukset

3 Responses to “MOPV #13: Jonkun Toisen Ongelma”

Voisivat tehda koneista kilo perusteella toimivaksi. Ei tarvitse kaiken maailman koodeja sun muuta tekniikkaa. X kiloa lasia antaa sen verta euroja, helppoa…

Suomessa pullot pestään ja käytetään uudelleen jonkun kerran. Lisäksi Palpa on tarkkana siitä mistä maksetaan, vain viivakoodilliset suomessa myydyt pullot ja tölkit hyvitetään, josta syystä pullojen ja tölkkien on syytä olla ehjiä kun niitä automaattiin kuskaa.

Lapsuudenkaverini isä kuljetti 90-luvulla tölkkikuormia ruotsiin, koska siellä maksettiin kilohinta. Ainakin saksassa pulloja voi palauttaa vain saman ketjun liikkeisiin josta ne on ostettu. Suomen järjestelmä lienee jonkinlainen kompromissi näiden kahden väliltä.

Käsittääkseni niissä on vähän eri lasia eri pulloissa (ja tietty eri muovia eri muovipulloissa). Ja sitten voi olla tietty jotain typeriä byrokraattisia sopimuksia. Kaikki pullot eivät siis kelpaa Palpalle. Siksi käsittääkseni vain ne viivakoodilliset suomessa myydyt kelpuutetaan ja siksi niiden pitää olla ehjiä. Kai.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments