/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Jan 26th 2009

Blogilista mobiilisoitui

11:57

Nelisen viikkoa sitten nurisin Blogilistan pysähtyneestä kehityksestä ja erityisesti suosikkisivun huonosta mobiilikäyttöön soveltumisesta. Kolme viikkoa siitä, kehitystiimi julkisti uuden beta-version julkiseen testaukseen. Muutama päivä sen jälkeen, Tuomas kävi kommentoimassa uudesta mobiiliversiosta.

Ihailtavan nopeaa toimintaa.

Ensivaikutelma mobiiliversiosta oli kuitenkin hieman negatiivinen. Päivittyneistä blogeista näkyi otsikon lisäksi pieni ote sisällöstä, mikä venytti mobiilisivua erittäin pitkäksi, mikä haittaa silmäiltävyyttä.

Lyhyen käytön jälkeen fiilis kuitenkin muuttui. Sivu latautuu pituudestaan huolimatta erittäin nopeasti, koska sisältö on logo pois lukien pelkkää tekstiä. Blogilistan mobiiliversio toimii myös lukijana, eli blogia klikatessa ei selainta ohjata itse blogiin vaan sisältö näytetään omassa blogilistan käyttöliittymässä. Tämän totesin erittäin toimivaksi, koska itse blogit ovat harvoin mobiilioptimoituja. (Niin, ei tämäkään ole. Shame on me.)

Tuntuma on siis hyvinkin positiivinen, kiitoksia vain Blogilistan kehitystiimille reagoinnista kentän huutoihin.

One Response to “Blogilista mobiilisoitui”

Thanks! Kehitystoiveita otetaan vastaan, tämä tosiaan tehtiin aika vauhdilla. Mobiiliversio on tarkistettu http://ready.mobi/ validaattorilla ja saimme melko hyvät pisteet.

Fonttikoko tosin vielä aiheuttaa hieman päänvaivaa, eri laitteet kun näyttävät fontit aika eri kokoisina. Absoluuttisia kokoja kun ei ohjeistuksen mukaan pitäisi määrittää mobiiliversioille.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments