/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Dec 16th 2008

Kun postimies ei soittanut edes yhdesti

12:47

Minä olen postipalveluiden suurkuluttaja. Olen, koska valokuvausharrastukseeni liittyen haalin itselleni mitä kummallisinta romua maailman eri kolkista. Pääsääntöisesti minulla ei ole ollut mitään ongelmia lähetysten kanssa, mutta viimeisimmät kokemukseni Matkahuollon pakettipalveluista alittavat kyllä jokaisen kuviteltavissa olevan riman.

Ostin lokakuun lopussa Hollannista kulmaetsimen ja Carl Zeissin objektiivin. Päivää tai pari myöhemmin sain myyjältä ilmoituksen paketin postittamisesta TNT:llä. Kolme viikkoa tästä eteenpäin rupesin ihmettelemään saapumatonta lähetystä ja pyysin myyjältä seurantanumeroa, jonka saatuani sain Matkahuollon puhelinpalvelusta selvitettyä paketin sijainniksi Annankadun Valintatalon. Puuttuvaa saapumisilmoitusta tivatessani minulle selvisi että se oli lähetetty minulle täysin outoon puhelinnumeroon.

No, metrin leveä virne naamallani riensin hakemaan pakettia, vain saadakseni eioota ja kehotuksen tiedustelemaan Kampin Matkahuollosta. Sieltä minut olisi haluttu lähettää edelleen takaisin Annankadulle. Kun otin uudemman kerran yhteyttä Matkahuollon puhelinpalveluun selvisi loppujen lopuksi että paketti olikin jo lähtenyt takaisin lähettäjälle.

Pistin siis asiasta postia myyjälle ja pyysin lisäämään myös puhelinnumeroni osoitetietoihin, kun lähettää pakettia toiselle matkalleen.

Kului taas muutama päivä ja sain Joulukuun toisena päivänä myyjältä sähköpostitse ilmoituksen paketin lähettämisestä Suomeen. Kun pakettia ei taaskaan puolentoista viikon jälkeen kuulunut, pyysin seurantakoodin, jolla paketti löytyi samaisesta Annankadun Valintatalosta. Ilman että olin saanut minkäänlaista saapumisilmoitusta, en tekstiviestitse, puhelimitse tai postitse. Ja tällä kertaa ei Matkahuolto ei olisi voinut vedota väärään ilmoitettuun puhelinnumeroon (kuten ensimmäisellä kierroksella), numeroni kun oli kissankokoisin kirjaimin paketin osoitelapussa.

Ilmeisesti tästä ei kuitenkaan pidä yllättyä. Tuttavani joka käyttää Matkahuoltoa kuljetuksiinsa säännöllisesti, pyytää aina lähettäjältä myös seurantakoodin – juurikin siitä syystä että Matkahuolto on ilmeisen nihkeä ilmoittamaan lähetysten saapumisesta.

Kun kuittasin myyjälle paketin vihdoin saapuneeksi, myyjä kertoi minulle että postipalveluiden huonontuminen tuntuisi olevan yleiseurooppalainen ilmiö: yksi kymmenestä lähettämästään paketista palaa hänelle takaisin. Veikkasi syyksi halpoja, huonolaatuisia alihankintapalveluita. Tiedä häntä, mutta Matkahuolto-Tradeka kuvio ei ainakaan minua vakuuta. En tosin tiedä kumman velvollisuutena ilmoitukset ovat.

Ennen tätä tapausta minulla ei kuitenkaan ole ollut kuin yksi vastaava kokemus. Silloin syypää oli joko Posti tai Tulli. En tiedä kumpi, koska kumpikaan ei suostunut tunnustamaan syyllisyyttään vaan syytti toista osapuolta. Kumpainenkin ovat kuitenkin vielä pienessä mustassa kirjassani hyvien listalla. Matkahuollosta en enää olisi niin varma.

2 Responses to “Kun postimies ei soittanut edes yhdesti”

Eihän tuossa ole postilla osaa eikä arpaa.
TNT – Matkahuolto – Valintatalo. Matkahuollon paketteja ei tiedoiteta samalla tavalla kuin postin jos ollenkaan.

Kyllä minä olen Matkahuollolta (kerran) saanut ilmoituksen saapuneesta paketista. Tällä hetkellä saapumisilmoituksia on tullut siis 33%:lle saapuneista paketeista ja 66% on jäänyt vailla ilmoitusta.

Tai no, lähtihän siitä yhdestä ilmoitus, mutta jonnekin ihan muualle kuin minulle.

Kovin erikoista on, jos itse täytyy pitää huoli siitä koska postipaketti on saapunut noutopisteeseen.

Mutta siinä olet toki oikeassa ettei Postilla ole tässä osaa eikä arpaa. Posti oli tekstissä mukana vain verrokkina.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments