/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Oct 21st 2008

Scripters little helper

13:54

Olen jo vuosia Windowsissa käyttänyt tekstieditorinani SciTE(Scintilla Text Editor):ia kaikkeen ohjelmointiin tai sitä muistuttavaan työhön. Lähinnä siksi että se on nopea, ei sisällä turhia kilkkeitä ja osaa värittää melkeinpä kielen kuin kielen syntaksin1.

Kuitenkin siitä on puuttunut jotain joka on hetkittäin saanut etsimään sopivaa korviketta, tiedä sitten miksi.

Flashin ActionScriptin parissa työskennellessäni siirryin jokin aika sitten käyttämään FlashDevelop:ia kun se jossain tutoriaalissa oli suositeltu. Hyvä se siihen tarkoitukseen onkin, mutta (pääosin) vain siihen.

Tänään löysin InType:n (via ja lyhyen tutustumisen jälkeen se vaikuttaa oikein pätevältä. Se täyttää samat kriteerit kuin SciTE, eli on nopea, ei sisällä turhia kilkkeitä ja osaa värittää melkeinpä kielen kuin kielen syntaksin2. Eli tekee juurikin sen ja vain sen mitä minä tekstieditorilta haluan. Sen lisäksi se hallitsee snippetit eli pienet, usein tarvittavat koodinpätkät oikoteineen ja siitä löytyykin syy miksi vaihtoa harkitsen. Bonuksena se näyttää hyvältä.

Unixeissa ja sen klooneilla ainoa oikea työkalu on tietysti edelleenkin vi.

3 Responses to “Scripters little helper”

Tahtoisin täsmentää, että Chuckin nähtyään syntaksit pelästyvät ja värittävät itse itsensä.

Aivan, noinhan sen on pakko mennä.

Alkuihastus taisi taas kerran pettää. Ei tää ollukaan niin kiva kuin miltä se aluksi tuntui.

Ne pienet detalit vain ovat välillä liian tärkeitä ja tässä ei nyt toimineet muutamat niistä.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments