/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Aug 31st 2008

MOPV#8: Kimppamatkustus a la Junamaatti

22:20

Itsepalveluautomaatit ovat kivoja. Ne vähentävät usein jonottamisen tarvetta ja nopeuttavat näin asiointia. Niille ei sen lisäksi tarvitse puhua, mikä sopii kaltaiselleni asosiaaliselle oikein hyvin.

Junamaattikin on oikein kätevä, kun sen sumeaan logiikkaan vain pääsee sisälle. Saa junallipun jolla pääsee perille, vaikka erikoispaikalla istuen jos niin halajaa.

Mutta annas olla kun ostatkin 2 lippua, sinulle ja kaverillesi (tai kyläileville siskonlapsille) ja elät siinä vahvassa uskossa että näinkin erikoinen tilanne kuin 2 samassa seurassa matkustavaa olisi osattu ottaa kooditehtaalla huomioon, niin oletkin kokeva yllätyksen.

Kaksi lippua. Vierekkäinkö? No ei. Lähekkäinkö? No ei, vaan kumpainenkin junan ääripäässä, mahdollisimman kaukana toisistaan.

Riidoissa oleville aviopareilleko nämä on optimoitu?


Muut MOPV-sarjan kirjoitukset

6 Responses to “MOPV#8: Kimppamatkustus a la Junamaatti”

Kokeile netin kautta. Sieltä saat kaverillekin samalla syötöllä.

Toki saan, sen tiedän, ja olenkin useasti netistä ostanut ja Junamaatilla liput itselleni tulostanut. Mutta se nyt ei ollut ongelman ydin.

Mielestäni on perusteltua että useamman lipun kertaostos (yhdessä transaktiossa siis) toimisi myös Junamaatissa oletetusti. Eli että paikat valittaisiin mahdollisimman läheltä toisiaan, ehkä jopa samalle penkille, eikä mahdollisimman kaukana toisistaan kun liput ovat samanarvoiset. Eli siten kuin se verkkokaupassa toimii.

Kas, näinkin voi käydä. Itse ostin eilen Junamaatilla ensimmäistä kertaa elämässäni kaksi lippua jännittäen, osaisiko laite laittaa paikat vierekkäin. Istumapaikat tulivat vierekkäin. Ehkä tapauksessasi juna oli lähes täyteen varattu?

Onhan se toki mahdollista, mutta en oikein usko. Helsingistä (Turkuun) lähtiessä juna oli enimmäkseen tyhjä.

Ihan arkipäivää tuo. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun perhe on matkustanut käytännössä liki tyhjässä vaunussa koko matkan, mutta paikat on ripoteltu aivan eri puolille vaunua. En ole tavannut VR:ltä vielä ainuttakaan kunnon selitystä tälle.

Pitäisi varmaan masinoida jotain…

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments