/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Jun 26th 2008

Sateenkaaren päässä

22:00

Rainbow over Kallio

Yllä oleva kuva on puserrettu kolmesta kuvasta manuaalisesti yhdeksi IDR (Increased Dynamic Range) -kuvaksi. (Tai niin ainakin yritin, lopputulos ei ehkä ole ihan paras mahdollinen.) Sen lisäksi tein vielä yhden koeponnistuskuvan Photomatix:in demo-versiolla, joka on siis HDR (High Dynamic Range) -kuva. Vertailun vuoksi laitoin mukaan vielä muokkaamattoman keskisävyn originaalin.

Tiedä sitten mikä näistä, tai kumpi muokkaus lähinnä, on se. Photomatixin versiossa on kyllä selkeästikin suurin sävyskaala, mutta jotenkin oman veivaukseni dramaattisuus puhuttelee. Ehkä tämä on sellainen aihe jossa pitäisi katsoa kuvaa aihetta syvemmälle kun kerran teknisistä asioista puhutaan, mutta se taas ei minua mitenkään hirveästi kiehdo. (Siis tekniset asiat kyllä kiehtovat, ei niinkään niistä vatvominen.)

Sano sinä, mitä ajattelet.

5 Responses to “Sateenkaaren päässä”

Emotio: Itse pidän eniten tuosta versiosta joka koristaa juttua. Se on dramaattinen, valo on hieno: se toimii tunnetasolla parhaiten. Siitä tulee mieleen, että noin tuo varmaan oli. Muut versiot tuntuu mielestäni tylsemmiltä, arkipäiväisiltä.

(Ratio: Ajattelen kuitenkin, että löytäsinköhän kuvasta jotain käsittelyvirheitä kun minulle on kerrottu, että sitä on käsitelty.)

Käsittelyvirheitä kyllä saattaa löytyä, ensimmäistä kertaa kun pappia kyydissä tässä olin.

Helpoin virhe huomata lienee se etten käyttänyt jalustaa ja kuvat eivät osu aivan kohdalleen toistensa pällä josta seuraa pientä blurria terävissä yksityiskohdissa kuten ikkunanpuitteet ja antennit talojen katoilla. Mutta se nyt ei ole niinkään kuvan- kuin kamerankäsittelyvirhe.

Mutta minäkin kyllä pidän eniten kuvituskuvasta, onhan se tehty juuri sellaiseksi kuin sen halusin.

En minä kyllä mitään virheitä kuitenkaan löytänyt. Ainakaan sellaisia jotka suoraan näkyisi tai haittiaisi.

Sanoisin, että tuosta yhden valotuksen kuvastakin saisi ihan hyvän pelkästään värejä hieman säätämällä. HDR-kuvia kaipaa käytännössä vain silloin, kun taivas palaa puhki tai tummat alueet jäävät pimeiksi.

En epäile lainkaan etteikö saisi, tämä nyt vain oli tällainen kokeilu kokeilemisen vuoksi.

??Because it’s there??, sanoisi **George Leigh Mallory**.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments