/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Apr 16th 2008

Työmatkapyöräilyn ilot nörtin silmin

10:27

Hankin viime lauantaina itselleni polkupyörän. Upouuden Army-vihreän Jopon. Siitä lähtien olenkin hoitanut lähes kaiken liikkumiseni pyöräillen, kun vain sää on sen sallinut. Tämä onkin ollut mitä mainioin tapa konkreettisesti huomata kuinka fyysisesti rapakunnossa onkaan. Huohotus on ylämäkien jälkeen kuin ruotsalaisesta elokuvatehtaasta ja reidet huutavat lisää happea tasaisellakin. Mutta ainahan on toivoa että tilanne korjaantuu jatkamalla harjoituksia. Harjoituksia joita jo yritin aloitella parisen vuotta sitten.

Mutta nörtin silmien läpi katsottuna tässä on toinenkin hauskuus. Nimittäin N95-puhelimeni GPS-paikannin yhdistettynä Nokia Sports Trackeriin. Ohjelma on kehittynyt sitten viime näkemän ja Nokia on helpottanut workoutien käsittelyä ja seurantaa perustamalla Sports Trackerille oman online-palvelunsa (vai pitäisikö sanoa yhteisönsä?)

Poissa on monivaiheinen ja kömpelö prosessi joka piti käydä läpi nähdäkseen kuljetun reittinsä meta-tietoineen kartalla, nyt homma hoituu nappia painamalla. Olkoonkin että online-palvelussa on lastentautinsa, mutta hommahan on aitoon veppikakkostyyliin vasta Beta-vaiheessa jossa bugeja pitää vielä katsoa vähän läpi sormien.

Nyt on kuitenkin entistäkin helpompaa perustaa vaikkapa kuntoilurinkejä, eikä enää tarvitse luottaa kaverin rehellisyyteen liikkumisen määrästä kun dokumentaatio on olemassa puolueettoman osapuolen tekemänä. Omat workoutinsa kun pystyy jakamaan joko kavereille tai koko maailmalle, ja myös tietysti olla jakamatta kenellekään.

Kuljettuihin reitteihin pystyy jotenkin yhdistämään valokuviakin mutta sitä en ole vielä kokeillut, sen pariin ehtinee sitten kun ei pyri tekemään uusia nopeusennätyksiä kodin ja työpaikan välillä kulkemisessa.

Vielä kun Nokia keksisi tehdä ryhtyisi yhteistyöhön jonkin sykemittarivalmistajan kanssa niin olisi melkoisen kattava setti kasassa.

4 Responses to “Työmatkapyöräilyn ilot nörtin silmin”

Hip! Minäkin olen saanut itseni tallustamaan peräti kolmesti keksittyäni sportstrackerin :)

Juu, tallustamisesta se alkoi ja nyt seuraan jo pyöräilyäni. Pitäisiköhän tulkita asia niin että porttiteoriassa on sittenkin jotain perää?

Kyllähän Nokialla ja Polarilla oli jotain yhteistyötä sen jonkun 5xxx-puhelimen kanssa, mutta eipä noista kuvioista ole enää vähään aikaan ihmeemmin kuulunut.

minä haikailen kans työmatkapyöräilystä mutta 28 km per suunta ei oikein houkuta.. pyöräily töihin olisi kyllä hyvä tapa aloittaa aamu.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments