/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Apr 8th 2008

Puhelinherätyksiä

17:30

Kännykkäni puhuttaa taas. Tai ärsyttää.

Minulla on kaksi puhelinta, Nokioita molemmat. Toinen on henkilökohtainen, mallia N95, ja toinen työkappale, mallia E65. Kummassakin on sama käyttöjärjestelmä, Symbian S60 3^rd^ Edition. Kuitenkin vain toisessa herätyskello on käyttökelpoinen.

N95 puhelimeen saa asetettua toistuvan herätyksen. Toistorytmiksi voi valita joka päivä tai arkipäivisin toistuvan hälytyksen. Sen lisäksi voi tehdä kertakäyttöisiä hälytyksiä, mikä on erittäin kätevää kun pääsääntöisesti haluaa herätä töihin ja toisaalta viikonloppuisin vapaammin, poikkeustilanteet pois lukien.

E65 puhelimeen saa asetettua kertaherätyksen. Piste.

Kertauksena vielä: sama käyttöjärjestelmä, eri puhelin {=>} eri kellosofta.

Tiedä sitten onko niin että business-puhelimia käyttävät henkilöt heräävät mieluummin kalenterinsa hälytyksiin. Jotenkin tuntuu silti oudolta ajatukselta vaihtaa kellosofta toiseen. Sitä paitsi, kalenterin hälytykset eivät herätä puhelinta mikäli se on virta katkaistuna toisin kuin herätyskello.

Asensin tänään Dr. Jukka.com:in ilmaisen YAlarms-ohjelman(YAlarms @ DrJukka.com). Huomenna selvinnee herättääkö se.

*

Kirjoitin jo aiemmin turhautumisestani siihen ettei tietoliikenneyhteyksiä hanskata käyttöjärjestelmätasolla, joten jätetään se aihe nyt rauhaan (vaikkakin se edelleen toki ärsyttää). Pysytään kuitenkin teemassa haukkumalla webselainta.

En nimittäin voi käsittää miksi webselain aina silloin tällöin täysin oma-aloitteisesti keksii vaihtaa kulloinkin käytössä olevan verkkoyhteyden oletusyhteydeksi. Joskus kyseessä on operaattorin GPRS-yhteys, joskus vierailun kohteeksi joutunut Wlan-verkko. Se on erittäin hämmentävää kun raitiovaunussa päivän uutisia avatessa puhelin ihmettelee miksei kirjaston (no, okei, lähibaarin) Wlan-verkkoa löydy.

Yhtä hämmentävää on myös se että kirjanmerkkeihin tallentuu lisäyshetkellä käytössä ollut verkkoyhteys. En voi millään ymmärtää mikä funktio tällä informaatiolla on.

Vaikka tuskin sekään Graalin maljaksi pystyy, odotan suurella innolla ensimmäistä Googlen Androidia soveltavaa puhelinta. Siihen asti lienee täytyy sinnitellä näillä nykyisillä virityksillä.

One Response to “Puhelinherätyksiä”

Sama juttu E61:ssä, kertaherätys. Aivan ala-arvoista. Kiva mennä nukkumaan kauhean tarvikearsenaalin kanssa, kun yksi vehje herättää, toinen pitää pitää vieressä mahdollisten aikaisten työpuhelujen varalta….

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments