/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Dec 13th 2007

Nokia N95, verkkoyhteydet

21:33

Erittäin ärsyttävä ja samalla kummastuttava piirre puhelimessani asuvissa tietoliikenneverkkoyhteyttä käyttävissä sovelluksessa on, että ohjelmalle pitää yksiselitteisesti määrittää mitä verkkoyhteyttä sen tulisi käyttää. Mielestäni tämä olisi ehdottomasti asia jonka tulisi olla käyttöjärjestelmän eikä yksittäisten sovellusten murhe.

Shozu esimerkiksi on hoitanut asian elegantisti. Shozulle voi määrittää useamman yhteyden josta vaihtoehdot järjestyksessä läpi käymällä otetaan käyttöön ensimmäinen toimiva. Tällä hetkellä minulla on Shozulle määriteltynä koti-Wlan- ja Saunalahden GPRS (General Packet Radio Service)-yhteys. T.s. ensiksi yritetään löytää Wlan ja sen jälkeen tyydytään GPRS (General Packet Radio Service)-yhteyteen.

Nykytilanteen ollessa se mikä se on, jokainen sovellus haluaa erikseen tietää mitä yhteyttä sen tulisi käyttää. Yleensä tämä asetus on oletuksena asennossa Kysy aina mikä on useimmissa tapauksissa ihan ok. Mutta tapauksissa jossa verkkoa käytettäisiin ilman interaktiota tausta-ajossa olevassa ohjelmassa, esimerkkinä Nokian Podcast-sovellus jonka olen asettanut päivittymään öisin. Yöaikaan ongelmaa ei olekaan, olenhan yleensä öisin kotonani Wlan-yhteyden ulottuvilla, mutta mielelläni päivittäisin joskus päivisinkin, ilman että asetuksiin tarvitsisi erikseen kajota.

Nyt toivon vain, että tämänkin avautumisen jälkeen, ratkaisu ongelmaani löytyy yhtä nopeasti kuin viimeksikin.

One Response to “Nokia N95, verkkoyhteydet”

Samasta asiasta taannoin purnatessani vastausta ei löytynyt.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments