/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Dec 12th 2007

Nokia N95, päivityksen jälkeen

16:00

Olisi pitänyt päivittää puhelimen softa ennen nillitystä. Uusimman päivityksen myötä nimittäin puhelimen sisälmyksistä hakeminen sujuu kuin vettä vain. Vapaa sanahaku kaikkeen puhelimessa olevaan informaatioon. Kaunista ja ihanaa, kuin peilikuvani lämpimänä kesäpäivänä.

Pitää myös kehua ohjelmiston päivittämisen ongelmattomuutta: toimenpide on suoritettu jo kolmasti ja puhelin toimii edelleen moitteettomasti. Päivityssofta on ehkä jopa oudon elegantti männä vuosien PC Suitea muistellen. Joitain ärsyttäviä piirteitä päivittämisessä kuitenkin on.

*

Puhelimen varmuuskopiointi sujuu näppärästi ilman apuohjelmia, pelkkä muistikortti riittää. Silti minua häiritsee se, etten itse voi valita mitä varmuuskopioidaan, vaan talteen menee aivan kaikki.

Tämähän ei ole sinällään huono asia, mutta esimerkiksi viimeisimmän päivityksen myötä puhelimen valikoissa oli pieniä muutoksia joka teki käyttölogiikan mielestäni järkevämmäksi ja olisin mieluusti säilyttänyt muutokset. Sen sijaan varmuuskopion palauttaminen palautti myös valikot päivitystä edeltävään tilaan.

Lähinnä haluaisin varmuuskopiosta palauttaa kontaktit, viestit, kalenterimerkinnät, profiilien personoinnit ja sen sellaista. Pointtina ollen että nimenomaan haluaisin valita mitä palautetaan.

*

Puhelimeen (ainakin muistikortille) asennetut sovellukset säilyvät puhelimessa päivityksen jälkeenkin. Tai siis, ne sovellukset jotka eivät ole midlettejä. Tämä ei nyt sinänsä ole mikään katastrofi, mutta kun midlet-sovellusten ikonit kuitenkin itsepintaisesti jäävät valikoihin kummittelemaan, eikä niitä ilman sovelluksen uudelleenasennusta, tai suoraan tiedostojärjestelmää kaivelemalla saa pois.

Tämänkin kanssa voisin kyllä (ehkä) elää, sillä eihän maailma ole täydellinen, mutta esimerkiksi Google Maps taitaa kummitella kahdella ikonilla puhelimessani maailman tappiin saakka, sillä midlet-versiota ei enää ole saatavilla puhelimeeni.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments