/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Dec 8th 2007

Nokia N95, satunnaisia huomioita

12:48

Taas on aikaa vierähtänyt ja puhelinta on räpelletty. Yhä vain olen tyytyväinen laitteeseen, joskin joitakin ärsytyksiäkin aina välillä ilmenee.

*

Kun kännykän akku vetelee viimeisiään, kännykkä ilmoittaa tästä äänimerkillä ja näyttämällä näytöllä äänimerkin syyn Akku lähes tyhjä. Ilmoituksien frekvenssi kiihtyy sen myötä mitä tyhjemmäksi akku kuluu.

Minusta tässä tilanteessa olisi mielestäni loogisinta tehdä kaikkensa virrankulutuksen minimoimiseksi. Minusta virrankulutuksen minimointia ei ole näytön taustavalon vilkuttaminen. Mutta tämä oire ei ole vain tämän puhelimen yksinoikeus.

Uusimman softapäivityksen (20.0.0.15, julkaistu 26.11. luvataan mm. parantavan virrankulutuksen määrää, eli samalla saa vähän enemmän. Jää nähtäväksi.

*

Suurten viestimäärien hallinta on hankalaa. Kun inbox suuren muistikapasiteetin ansiosta sisältää satoja viestejä, on sen yhden viestin löytäminen muiden joukosta vähintäänkin työlästä. Viestit voi järjestää joko saapumisajan, otsikon, lähettäjän tai viestityypin perusteella joka kyllä auttaa vähän, mutta hyvin vähän. Hakea ei voi kun yhden alkukirjaimen perusteella, mikä on mielestäni vähän outoa.

Miksei osoitekirjassa voi hakea tietyn kontaktin lähettämät viestit, tai kontaktille lähetetyt viestit?

*

Lämmöllä suosittelen Goosync -palvelua. Google Calendar on minulla ahkerassa käytössä ja Goosyncin avulla kalenteritapahtumat siirtyvät vaivattomasti puhelimeen ja toisinpäin. Myös muistutukset kulkevat sujuvasti mukana, kuten viime yönä sain huomata.

Yhden kalenterin synkkaus on palvelussa ilmaista, mutta maksamalla vähän rahaa saa pidemmän synkkausikkunan ja mukaan useamman kalenterin. (Vinkki tästä kiinnostuneelle: juuri nyt saa 3kk ekstraa kun tilaa palvelun vuodeksi.)

2 Responses to “Nokia N95, satunnaisia huomioita”

Koskien kalenterin synkkaamista. Minulla on duunissa duunikalenteri (Exchange), joka synkkaa kännykkään Nokian Mail For Exchange-pluggarilla. Duunin Outlook lukee omaa Google-siviilikalenteria. Mutta puhelimeni tukee vain yhtä kalenteria (eikö?) joten jos goosynccaan guugle-kalenterini kännyyn, se leviää duunikalenteriini, jossa jo on G’alenterini tiedot impattuina.

Onko hyvää kikkaa miten saisin molemmat kalenterini fiksusti N76:een?

Synkkaa duunikalenterisi G’alenteriisi ;-)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments