/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Nov 10th 2007

Helsinki nitojarasiassa

18:03

Merihaka

Noin 8kk sitten alkanut projekti sai kai tänään jonkinlaisen päätöksen, tai välitilan – jatkoa tulee kunhan ehtii, kun sain raahattua kotiin skannerin ja kuvat digitoitua.

Kuvanlaatu ei päätä huimaa, mutta minun silmääni miellyttää. Johtuen ehkä vähän siitä omasta lehmästä, mutta kuitenkin.

Seuraavalle rullalle sitten pienempi reikä ja enemmän teippiä.

Lisää kuvia löytyy Flickristä jossa on muuten teemalle oma Matchbox Pinhole ryhmänsäkin, jossa hieman parempiakin kuvia.

6 Responses to “Helsinki nitojarasiassa”

Tää on kyllä edelleenkin hieno eikä pelkkä testishotti

Juu. Tykkään itsekin. Yllätyin kyllä iloisesti kun kuvat skannasin, negatiivien perusteella kun ei ollut kovinkaan suuria odotuksia.

Jestasmiten hieno kuva tuli. Eipä olis heti uskonut kun katsoin millasella kameralla sen kuvasit ;)

Mulla on muuten 0,3 mm pora joten voin porata sulle reijän vaik limutölkinkylkeen ja pistää sen sulle postissa.

Munki kamerassa on battery purkin kylkeen tehty reikä käytössä.

Kyllä mulle aina reikä kelpaa, 0,3mm kuulostaa vain hieman suurelta nykyiseen laitteeseen. Pitäisi vissiinkin olla suurempi polttoväli.

Alufolioon tein tuon nykyisen reiän, neulalla pistämällä, mutta mun kädenvakaudella sen koosta ei ole juuri tietoa. Skannaamalla sen vissiin voisi mitata, mutta ei se ihan niin paljoa ole kiinnostanut – silmällä sitä ei kuitenkaan erota sen enempää kuin että sen erottaa (joka joidenkin mielestä on sekin jo liikaa).

Yksi kierros kameralla pitäisi kuitenkin vielä tehdä. Sellainen kierros jossa teipataan ja valotetaan vähän vähemmän. Sen jälkeen sitten katsotaan onko siitä (ja/tai minusta) tässä lajissa mihinkään. Sen aika on kuitenkin vasta keväämmällä kun valoa riittää työpäivän päätteeksikin.

Alumiiniteippi on oivallinen ratkaisu ja sitä mullakin oli ekassaversiossa, se tosin on aika vaurioherkkää materiaalia. Toisaalta tota sun kameraa ei ole ilmeisesti suunniteltu muutenkaan kestämään isältä pojalle ;)

Tuota pitää kokeilla.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments