/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Nov 6th 2007

Mobiilivitonen

10:14

Vitonen tuntee itsensä tällä viikolla tärkeäksi ja kantaa mukanaan puhelinta. Minä myös.

 1. Kerro aluksi matkapuhelimesi merkki ja malli.
  Tämänhetkinen kännykkäni on Nokia N95
 2. Miksi juuri se ja miten hankittu (oma, työsuhde- vai kytkykauppakännykkä)?
  Kytkykaupalla hankin. Syynä hankintaan oli puhelimen äärimmäisyyksiin viety nörttiseksikkyys. En vain millään kyennyt vastustamaan seireeninomaista kutsua. (Eipä sillä että olisin hirveästi yrittänytkään.)
 3. Tiedätkö mitä kaikkea kännykälläsi voi tehdä, entä mihin kaikkeen käytät sitä?
  En varmastikaan tiedä kaikkea mitä kännykälläni voi tehdä, mutta itse käytän kännykkääni…

  • Viestimiseen: puhumalla, tekstiviestein ja sähköpostitse. Joskus irkkasinkin mutta suosikkiclienttini Mirggi hajosi päivitysversion myötä. ( Nyt kun GMail tukee IMAP (Internet Message Access Protocol)-protokollaa, puhelin kilahtaa aina kun inboxiin tipahtaa uusi posti. Ah, nörtin sielua hivelee.)
  • Ajanhallintaan: Aamuisin herään (jos herään) kännykkäni sulosointuihin, kalenteri (joka synkataan Google Calendarin kanssa) muistuttaa tyttöystäväni ja äitini syntymäpäivistä ja sulkapallovuoroista (kunhan ne ensin muistaa siihen tallentaa).
  • Viihdekäyttöön: Luppohetkinä viihdytän itseäni internetiä selaamalla tai pelien parissa. Kesällä puistossa sangriaa lipittäessä oli käyttöä radiolle.
  • Valokuvaukseen: Kameraa käytän jos toista ei ole käsillä – ja onhan sillä kuvattu ja editoitu videotakin.
  • Matkamittaukseen: Ulkosalla liikuttaessa voi kätevästi seurata kulkuaan Sports Trackerilla ja eksyttäessä etsiä reitin kotiin GPS (Global Positioning System)-navigaation avulla, joko puhelimen omalla Nokia Mapsilla tai sitten Google Maps Mobilella.
 4. Oletko tyytyväinen kännykkääsi?
  Pääasiallisesti kyllä, onhan se kallein ja hienoin lelu minkä olen ikinä omistanut. Huonoa on lähinnä muistin vähyys (käyttömuisti, ei tallennustila, sitä saa kortilla lisää) ja Nokialle ominainen hieman heppoinen ja muovinen tuntuma. Akkukestoa saisi tietysti myös olla enemmän, mutta jostain on aina tingittävä.
 5. Koska hankit ensimmäisen kännykkäsi ja montako sinulla on ollut?
  Tästä kirjoitin aiemminkin mutta kerrataan. Ensimmäisen kännykkäni – tai silloin se oli vielä matkapuhelin – mallia Nokia 1611, hankin 18-vuotiaana eli 11 vuotta sitten. Nopean päässälaskun perusteella minulla on nyt menossa kahdeksas kännykkäni, joista viimeiset kolme olen hankkinut kolmen vuoden sisään. Ensimmäiseni taitaa olla ollut pitkäikäisin puhelimeni. Sivuhuomiona mainittakoon että isäni hankki kuluvana vuonna elämänsä toisen kännykkänsä, pääsi Nokia 1011Nokian ensimmäinen GSM-käsipuhelin! – vihdoinkin ansaitsemaansa lepoon.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments