/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Oct 7th 2007

Amatöörin virstanpylväs

22:53

Amatöörivalokuvausharrastukseni otti tänään taas askeleen eteenpäin kun kehitin silakkamarkkinoilla räpsimäni filmit itse. Rupeaa digikuvauksen nopeusvaltti kärsimään inflaatiota kun valotuksesta negatiiviin ja vedokseen ei kulu kuin tunteja aikaa. (Tosin, se että olin muutenkin tänään menossa pimiölle hieman nopeutti asioita ja onhan digissä toki muitakin kivoja puolia kuin nopeus.)

Se nimittäin, kuulkaa, vasta on jotain se, kun ensin pilkkopimeässä haparoi ensimmäisen filmin spiraalille. Haparoi vielä sen toisenkin. Ja vielä kokoaa tämän kaiken tankkiin ja löytää kannenkin päälle. Sitten kiittelee onneaan siitä että pimiölle sattui törmäämään itseään kokeneempi henkilö joka neuvoi siinä mitä oli tekemässä, ja kertoi mitkä kaikki osat vielä puuttuivat.

Päälle vielä onnistunut lopputulos ja päivä oli kruunattu. Eka kerta on aina eka kerta, oli kyseessä mitä tahansa. Aitoa tekemisen riemua, puhtaimmillaan.

Sääli vain ettei yksikään vedoksista onnistunut minua tyydyttävästi, mutta se on niin pitkä tarina etten jaksa sitä tähän kirjoittaa – laiteongelmia ja ajanpuute pähkinänkuoressa. Sen sijaan laitan näytille pari noista silakkamarkkinoilla napatuista ruuduista.

Pari huomiota ennen kuin jatkat. Negatiiviskannaus on suoritettu pitämällä negatiivia lamppua vasten ja ottamalla kuva digikameralla. Lampun varjostin on ryppyistä paperia joka tuo mukanaan hauskan efektin. Tämä yhtälön tulo on se, etteivät kuvat oikein tee oikeutta työlleni, mutta pakkohan ne silti on esitellä – säilyttäväthän äiditkin lastensa ensimmäisiä piirustuksia.

Kuvausvälineenä toimi Zenith 80. Filmi oli Ilfordin HP5 Plus, kuten kuvien “EXIF-tiedoista” tarkkanäköinen voikin huomata.


Kuin Monacon marina Formula-1 kisojen aikaan.


Ennen oli miehet rautaa…


Ennen oli miehet rautaa… osa 2.


Tämä mies möi minulle silakkaa ja antoi kuvan kaupanpäällisiksi. Reilu äijä.

9 Responses to “Amatöörin virstanpylväs”

Hieno efekti itseasiassa!

Efekti toimii, mutta ennen kaikkea on sanottava että sisältökin on kohdallaan.

Tack.

Se on mukavaa huomata kuinka paljon enemmän sommitteluun tulee panostettua kun kädessä ei ole se “point and shoot” -kamera.

Se että sommittelu helpommin unohtuu automatiikka kädessä, on tietysti minun vajavaisuuteni, mutta kuitenkin. Vanha kömpelö patarauta on kiva asia.

Avaa Word ja tyhjää sivua käytät valopöytänä. Säädä näytön kirkkautta pitäis näkyä ilman röpelöitä. Viimeinen äijäkuva röpelöillä on IHAN KURKO !!

Siis negat näytön päälle? Kävi kyllä mielessä, mutta en sitten jaksanut säätää kun piti vaan saada äkkiä jotain aikaiseksi. Pitänee tänään kokeilla.

Koitin tänään skannailla töissä tasoskannerilla niin että laitoin negojen taakse valkoisen paperin, kun työpaikan skanneri ei osaa negoja (tai siis läpinäkyvää) skannata. Ei oikein toiminut sekään, tai sitten paperi ei ollut riittävän paksu, kun kaikesta tuli ihan harmaata.

Ehkä pitää sijoittaa 50 euroa että saa seuran ATK-varustuksen käyttöönsä, johon kuuluu negaskanneri.

Aivan kuin katselisi 100 vuotta vanhoja kuvia. Varsin onnistunut efekti! Good Work!

Kiitos.

Ei toiminut negat näytön päältä skannaus. Siinä tuli mukaan näitä virkistyskuvioita tjsp.

Seuraavaa näyttöä hankkiessa pitää ottaa huomioon että sen täytyy toimia myös valopöytänä tarpeen vaatiessa ;-)

(Tai sitten ihan vain hankittava skanneri.)

Onpa sykähdyttäviä kuvia. Pidän kovasti mustavalkokuvista. Mulla on yksi Porvoossa näpätty kalastaja-kuva mustavalko-filmillä, joka putkahti mieleeni tästä sun kalastaja-kuvasta. Pitääpä kaivaa hänet esille. Olen ihan itse joskus “tehnyt” tuon kuvan valokuvauskurssilla, sata vuotta sitten :) Siitä tuli ihan vahingossa aika onnistunut, kun unohdin käteni liian kauaksi aikaa siihen päälle pimiössä…ai että joskus voi vahinko olla melko hyödyllinen!

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments