/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Sep 10th 2007

MOPV#6: Ravintoloiden hammastikut

11:07

Hyvään ateriaan kuuluu oleellisesti paitsi seura, sopiva juoma ja miellyttävä ympäristö myös hampaiden väleihin jääneen take away-annoksen pois tikuttaminen.

Moni ravintola tiedostaakin tämän ja tarjoaa asiakkailleen tähän työkalut, jotka tosin ovat lähes poikkeuksetta vialliset. Vähän sama kuin tarjoaisi ruuvin vääntämiseen vasaraa: kyllähän sillä voi saada jotain aikaiseksi, ja todennäköisesti saakin, mutta suoritus on vaivalloinen ja lopputulos nyt on vähän mitä on.

En muista koska olisin nähnyt ravintolassa tarjolla muita kuin niitä pyöreitä tikkuja, jotka siis eivät ole hammastikkuja, vaan cocktailtikkuja, joilla voi oikein hyvin harppunoida dippikulhosta sinne tipahtanutta lihapullaa, mutta ei juurikaan siistiä hampaanvälejään. Yhtä hyvin tarjolla voisi olla lyijy(väri)kynä, joka toimii täsmälleen yhtä hyvin kuin e.m. niin kauan kuin on terävä kärjestään mutta tarjoaisi bonuksena kivan värin.

Nimittäin sen kuvittelisi olevan joka iikalle jokseenkin selvää, että hammastikku on se kiilamainen, takapäätään kohti laajeneva, puusta valmistettu kertakäyttöinen1 väline. Jollei ole, niin sopii palata siihen lapsille tuttuun peliin jossa erimuotoisia esineitä sovitellaan erimuotoisiin reikiin harjoittelemaan sitä pyöreätä palikkaa siihen kolmionmalliseen reikään.


Muut MOPV-sarjan kirjoitukset

2 Responses to “MOPV#6: Ravintoloiden hammastikut”

Mä muistan vielä ajan jolloin hammastikut olivat lievästi mintun makuiseksi saatu ja niitä pops… käytti mielellään useammankin. Sitä en sitten tarkasti muista löytyikö näitä maustettuja myös oikean muotoisina. Tai sitten se oli niin että olen syön..käyttänyt maustettuja cocktailtikkuja.

Minäkin muistan nuo. Muistaakseni taisivat olla ihan oikean muotoisia. Eli hammastikkuja. Mutta saatan olla väärässäkin.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments