/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Aug 21st 2007

Papas Got a Brand New Toy

15:48

Parisen viikkoa olen nyt ehtinyt leikkiä uusimman teknoleluni Nokia N95:n kanssa. Kokemuksia on ollut vaikka minkälaisia. On ollut Ooh!– ja Aah! -kategoriaan kuuluvia kokemuksia mutta myös muutama #¤%& -kategoriaan kuuluva. Olkoonkin että viimeksi mainittuun menevät johtuvat osittain tottumattomuudesta S60-sarjan puhelimiin, olinhan muutaman vuoden naimisissa Motorola:n kanssa. Erilainen käyttöliittymä on kuitenkin aina uusi käyttöliittymä ja, kuten uusissa kalsareissakin, totutteluun kuluu aikaa.

Ominaisuuksia puhelimesta ei puutu. Radio on oikein mukava ja puistopäivänä toimivaksi todettu. Kamerakin on kelvollinen aikaisempiin kokemuksiini verrattuna ja se on niin ikään koekäytetty puistossa. Internetin käyttö on oikein sujuvaa, tai niin sujuvaa kuin se kännykän näytöllä voi olla, niin GPRS (General Packet Radio Service)– kuin WLAN (Wireless LAN) -yhteyttä käyttämällä.

Akkukesto nyt on mitä on, mutta sitä osasin odottaakin. Järkevällä käytöllä kuitenkin täysin riittävä, joskin “tehokäytöllä” akun saa imettyä tyhjäksi hyvinkin nopeasti.

Sisäänrakennettu GPS (Global Positioning System)-paikannus on tietysti myös yksi syy miksi puhelimeen päädyin. Se oli myös yksi niistä joka aluksi harmitti, kun vaikutti siltä ettei siitä ole edes viihdekäyttöön paikannuksen kestäessä minuuttitolkulla, eikä yhteys senkään jälkeen kunnolla pysynyt. Puhelimen ohjelmiston päivittäminen uusimpaan versioonsa kuitenkin muutti tämän kaiken.

Uusin huvitukseni onkin käynnistää Sports Tracker kotoa kävelylle lähtiessä ja kotona sitten ihmetellä kuinka pitkän taipaleen ehti kulkea. Yllätykset ovat useimmiten hyvinkin positiivisia. Toinen hauska ominaisuus, jonka opin eilen, on se että kuljetun reitin voi viedä Google Earth -sovellukseen ja nähdä kuljetun reitin kartalla.

Ulkoiltu reitti kartalla kuvattuna

Nojoo, ehkä vain uutuuden viehätystä, mutta hauska ominaisuus noin kuriositeettina kuitenkin.

Varsinaista navigaatiota en ole vielä kokeillut koska sitä varten pitäisi latoa rahaa tiskiin, enkä ole kokenut sille varsinaista tarvetta. Ja suunnistaa voi ilmankin, puhetta vain ei kuulu. Ilmaista Amaze -navigointiohjelmaa olisi tarkoitus jossain välissä koeajaa, josko se olisi omiaan korvaamaan mukana tulleen softan. Mukana tulleeseen softaan saa kuitenkin Nokia Map Loader:lla näppärästi ladattua haluamansa kartat, ja vain haluamansa kartat, mikä on mukavaa. Varsinainen “tulikaste” suoritetaan Unkarissa syksymmällä.

Kokemuksien karttuessa saatan kirjoittaa aiheesta vielä lisää. Kattavampaa tutkailua kaipaavan kannattaakin suunnistaa Erkan kirjoituksiin samasta aiheesta.

5 Responses to “Papas Got a Brand New Toy”

Omassa E90 luurissa tuo GPS-satelliittilukituksen saanti toimii kanssa hitaanlaisesti käyttöönoton jälkeen, mutta toimii kuitenkin. SportsTracker on juu näppärä, ja sen reitin saa myös googlemapsiin kätevästi kunhan se KLM tiedosto sijaitsee http-ladattavassa sijainnissa. Vielä kun siitä trackerista laittaa high filtering päälle niin hyvin tuntuu teitä seuraavan, etenkin kävelyvauhtia suuremmissa nopeuksissa.

Ja se s60 käyttöliittymä tosiaan vaati itseltänikin kovasti tottumista vaikka nokialaisia vain olenkin käyttänyt. 2.5v nokia 9300 eli S80 käyttistä käyttäneenä oli aika monia kummallisuuksia.

Se maploader on myös erittäin olennainen lisäsofta matkustelijoille, nimittäin sitä käyttäen ei tarvitse lainkaan käyttää kalliita datasiirtoja ulkomailla.

Mä olen trackerissa käyttänyt filtteröintiä __medium__ -asennossa ja se tuntuu riittävän. Toki tulee välillä kummia koukkauksia ja paikalle pysähtyminen, esim. valokuvan ottamista varten, tekee mössöä reittiin, mutta se nyt on niin pientä.

Softan päivityksen jälkeen GPS-satelliittilukitus on toiminut oikein hyvin. “__Assisted-GPS__”:http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS selvästikin toimii.

Aah, mulla oli tuon agps:n paikannuspalvelimen yhteysosoite määrittämättä. Jospa se nyt sitten ripeämmin toimisi. Onko sulla muuten trackerissa se autopause päällä, se vähentää mulla ainakin mössöt olemattomiin pysähdellessä.

Enpäs ollut tutkinut niin paljoa että tuon autopausen olisin huomannut. Kiitos vinkistä!

[…] owned a smartphone for a long time now. I purchased a Nokia N95 back in 2007 (in Finnish only, sorry), which I would consider my first actual smartphone, albeit somewhat […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments