/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Aug 15th 2007

Rikkinäinen, muttei kuitenkaan

10:12

Ärräpääthän minulla soivat, kun ei se toivomani trackback-korjaus tullutkaan mukana WordPressin päivityksessä.

Totesin tämän kun törmäsin sivustoon nimeltä BuiltWith.com, joka haistelee sivustolla käytössä olevia teknologioita. Pakkohan sitä oli omaan blogiin kokeilla, ja eikös siinä vain komeillut se sama saamarin rimpsu jota trackbackeihin on pukannut, eli ' + title + ' - ' + basename(imgurl) + '(' + w + 'x' + h +').

Hetken murehdittuani haistoin kuitenkin palaneen käryä ja otin hetken mietintätuokion pohtiakseni miten tuohon tulokseen oikein päästään. Loppujen lopuksi hyvä ystäväni grep tuli avukseni ja paikallistin ko. rimpsun ImageManager -laajennuksen lähdekoodiin. Siitä jatkoin blogini etusivun (selaimessa näkyvään) lähdekoodiin ja siellähän se seisoi, ja mikä oli oleellisinta, ennen blogin html-sivun <title> -tagia.

Tästä päättelin (olisihan tämäkin tieto epäilemättä jostain jo valmiinakin löytynyt) että trackback-linkkiin otsikkoa haettaessa lainataan viittaavasta osoitteesta <title>...</title> -tagien sisältö. Tässä tapauksessa ensimmäinen osuma osui juuri tuohon ImageManagerin head-osioon lisäämään JavaScriptiin.

No, tästähän riemastuin koska korjaus olisi helppoa muokkaamalla teemaa, mutta samalla sapetti, koska koko tämän tilanteen olisi voinut välttää ainakin kahdella tavalla:

  1. ImageManager voisi säilyttää JavaScriptinsa erillisessä tiedostossa sen sijaan että kirjoittaa sen suoraan sivun lähdekoodiin. Siinä olisi sekin hyöty että tiedosto jäisi selaimen välimuistiin ja näin pienentäisi perättäisten sivulatausten kokoa.
  2. Tagin olisi skriptissä voinut pilkkoa muotoon '<tit' + 'le>', tehokkaasti estäen että se tuottaisi osuman <title> -merkkijonoa haettaessa.

Taidanpa antaa projektille pienen kontribuution...

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments