/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Aug 1st 2007

L€€got kilometrihuoltoon

15:18

Bling On se kumma, että kun pitkästä aikaa ottaa itseään niskasta kiinni ja päättää omasta aloitteesta hakeutua hammaslääkärille, ja sen lisäksi vielä laittaa elämän niinkin risaiseksi että aikoo käyttää yksityisiä palveluita, on omakohtainen hintavertailu tehty täysin mahdottomaksi.

Tietenkään ei tarjolla voi olla absoluuttista hinnastoa, kun lopullinen hinta luonnollisestikin määräytyy potilaan vaatiman toimenpidemäärän ja käyntien mukaan, mutta edes tuntiveloitus tai hintahaarukka toimenpiteen keskimääräisestä hinnasta olisi mukava tieto.

Esimerkillisesti kyllä kerrotaan kyllä jos on mahdollista saada tietyn ketjun bonusta, tai maksaa toisen ketjun kanta-asiakaskortilla. Lähes poikkeuksetta esitellään myös henkilökunta, kasvokuvia myöten – minkä hyöty on minulle jokseenkin hämärän peitossa.

En tiedä sitten aukeaako mysteeri sen paremmin tekemällä homma vanhanaikaisesti, eli ottamalla puhelin kauniiseen käteen, mutta ei kai tässä muukaan auta. Jonkinlainen kilpailutus on mielestäni kuitenkin pakko tehdä; yksityisten hinnat eivät ole kuuluisia pienuudestaan, ja uskon että variaatiota voi olla paljonkin. Tarjontaa tuntuu ainakin riittävän.

Kertokaa ihmeessä omista kokemuksistanne, jos teillä niitä on. Ja suositelkaa mikäli tiedätte jonkun joka on ylitse muiden, kyllähän oikein hyvästä palvelusta voi vähän “liikaakin” maksaa.

8 Responses to “L€€got kilometrihuoltoon”

[…] Nikkeä harmittaa, ettei yksityisten hammaslääkäreiden nettisivuilta löydy mitään tietoa hinnoittelusta, mutta sen sijaan esimerkiksi tietyn ketjun bonusten kertyminen mainitaan. “Jonkinlainen kilpailutus on mielestäni kuitenkin pakko tehdä, yksityisten hinnat eivät ole kuuluisia pienuudestaan, ja uskon että variaatiota voi olla paljonkin. Tarjontaa tuntuu ainakin riittävän. Kertokaa ihmeessä omista kokemuksistanne, jos teillä niitä on.” (Mari KOo) […]

Hmm, en tiedä minkälaista palvelua kaipaat, mutta itse olen ollut Meilahden hammaslääkärikeskuksen tyytyväinen asiakas jo useamman vuoden. Mulla on siellä oma, nimetty lääkäri, jolle pääsee kohtuunopeasti jopa akuuteissa tilanteissa ja joka ei säästele puudutusaineessa. :-) Lisäksi vielä muistavat kutsua sovituin aikavälein tarkastukseen – juuri tänään tuli tekstiviestimuistutus siitä, että olisi vuosihuollon aika. Omien kokemusten perusteella myös hinta-laatusuhde on vähintäänkin kohtuullinen.

Pointti on juuri viimeksi mainitsemasi, eli hyvä = taitava hoito on hintansa väärti. Ainakin minun mielestäni.

Työssä ollessa käytin aina yksityistä hammaslääkäriä, nykyisin ehdin odottaa kunnallista ja mennä mihin aikaan päivästä tahansa. Ja mihin kaupunginosaan tahansa. Hintaero kunnallisen hyväksi on niin suuri, etten enää muuta harkitse.

**Marjut**, pystytkö antamaan hintahaarukkaa mitä normaali tarkastuskäynti tuolla maksaa? En minä tähän hätään juuri muuta tarvitse ja Meilahti kun olisi minullekin helppojen yhteyksien varrella.

Minäkin olen siirtynyt aikoja sitten yksityisten lääkäripalvelujen käyttöön. Käyn aina samalla lääkärillä Dextrassa Munkkivuoressa.

Hinnat ovat kyllä kalliit, jos verrataan kunnalliseen terveydenhoitoon, mutta kunnalliseen minua ei saisi kirveelläkään. Ja eiköhän sinne ole sen verran pitkä jono, että jos haluaa vuosittain leegonsa tarkistuttaa, niin pitää varata uusi aika jo lähtiessä.

Hintojen puuttuminen ärsyttää minuakin. Se ei ole vain hammaslääkärien ongelma, vaan esim. gynekologinkaan hinnastoa ei ole – eikä kai muitakaan.

Kerran tiedustelin Dextrasta puhelimitse erään tutkimustoimenpiteen (ei tosin liity hampaisiin: anteeksi, että eksyin aiheesta) hintaa (johon valitettavasti joudun menemään) – vastaaja ei tiennyt. Hän lupasi selvittää asian ja soittaa takaisin. Hän soittikin, mutta ei pystynyt tarkkaa hintaa kertomaan, vaan ainoastaan noin hinnan.

Periaatteessa hän olisi mielestäni voinut kertoa hinnan pelkälle tutkimukselle ja erikseen jatkotoimenpiteille, jolloin ehkä olisi voinut päästä edes vähän lähemmäs totuutta. Nyt tuo hintahaarukka on aika laaja.

Juuri tarkastusajan varanneena tiedän kertoa, että pelkkä perusteellinen tarkastus (ja hoitosuunnitelma, jos sille on tarvetta) maksaa noin 37 euroa, Kelan korvaukset päältä pois laskettuna. Ei ole mielestäni paha ollenkaan.

Ja lisäyksenä vielä, että Meilahden hammaslääkärikeskuksesta saa kaikki hinnat puhelimessa kysymällä.

Tuohan kuulostaa oikein hyvältä.

Varmasti suoritan vielä puhelinkierroksen, tyhmäähän se olisi olla tekemättä. Saipa tästä kuitenkin vähän osviittaa yhdestä. Kiitos siitä.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments