/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Jun 26th 2007

Kuinka pitkään väärää puuta voi haukkua?

09:38

– Meille ole tullut mieleenkään, että erikseen pitää varoittaa grillin viemisestä telttaan tai edes teltan ja makuupussien lähelle, pelastuspäällikkö Erkki Asikainen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta sanoo.

Näinpä. Kaipa kohta kenkiinkin vaaditaan suurella tekstillä kirjoitettavan kumpi menee vasempaan ja kumpi oikeaan jalkaan. Tosin sekin tietysti vaatisi toimiakseen sen että lukija osaisi lukea ja ymmärtää lukemaansa.

Kieltäisivät mieluummin sen toisen, tai nostaisivat päivähoidon yläikärajaa.

Darwin taisi tietää mistä puhui.

YLE: Telttakylissä grillaaminen voidaan kieltää
IS: Grillit kielletään festareiden teltta-alueilla?

6 Responses to “Kuinka pitkään väärää puuta voi haukkua?”

Tämän tosi surullisen tapauksen johdosta on kyllä juurta isolle keskustelulle.

Minä ihmettelen eniten sitä, että kyseessä oli inttiporukka. Eli ilmeisesti juuri päässeet intistä. Eikö siellä, jos missä pitäisi juuri tällaiset tilanteet opettaa?

Ja kertakäyttögrillit on jo kielletty Helsingissä.

**TalSa**: __Tulipalot laittoivat kertakäyttögrillit pannaan__

+(Mod: muokkasin URL:n linkiksi)+

**Helena**: Todellakin, surullista.

**Pni**: Juu niin ovat. “Ehdinkin jo vastata”:http://blog.nikc.org/2007/06/25/leipaa-ja-sirkushuveja/#comment-1688 “aikaisempaan kommenttiisi”:http://blog.nikc.org/2007/06/25/leipaa-ja-sirkushuveja/#comment-1685 __(joka jostain syystä oli jäänyt Akismetin haaviin, ei ole sekään näköjään suuressa viisaudessaan erehtymätön)__.

Ikävää tässä on se, että kuten aina tästä seuraa joukko”rangaistuksia” kieltojen ja määräysten muodossa. Niistä sitten kärsivät kaikki, eivätkä vain torspot joiden takia ne säädetään.

Mitä tuo torspot lie tarkoittaakin, en tiedä,
– mutta valistusta pitää lisätä, niin a-juomien kohtuullisen käytön ymmärtämiseksi
– kuin tulen, takan ja yleensä palamisen asioista. Luulin, minä todella luulin, että vähintään armeijassa ne opitaan, vaan ilmeisesti ei.
– Sitten on tietysti aina onnettomuuksien mahdollisuus. Vaikka kuinka olisi opetettu, varoitettu ja vannotettu, niin laivojakin uppoaa, vaikka maalla oltaisiin kuinka viisaita.

Ai Akismettiinkö se jäi? Ihmettelinkin että mikä oli.

**Helena**: Totta. Valistusta tulee lisätä, mutta minä olen vähän eri mieltä yleisen mielipiteen __(yleistys)__ kanssa siitä kenen harteille vastuu tästä tulee asettaa.

Olkoonkin että minä olen vähän eriarvoisessa asemassa tässä asiassa siinä suhteessa että vanhemmillani on mökki jossa avotuli on aina toiminut isossa roolissa. Ensimmäiset n. 30 v. – josta tosin minä mukana vain n. 20 v. – myös ainoana lämmitystapana, joten valistukseni olen saanut hyvinkin luontevasti ihan vain roikkumalla mukana.

Mutta jos nyt kuitenkin leikitään sillä ajatuksella että tämä valistusvastuu olisi yhteiskunnan harteilla, niin kyllä jokainen täysi-ikäinen on palamisprosessin vaarallisista kaasuista tietoinen – se on ylä-asteen fysiikkaa. Tietoinen tulisi olla myös siitä että palamista tapahtuu myös ilman liekkiä. Ja että kuuma grilli ei ole sovelias jäteastiaan asetettava – joka tosin ei liity ylä-asteeseen, mutta terve järki – joka harmillisen monelta tuntuu puuttuvan – sanoo sen. Jollei ole, niin voi syyttää siitä vain itseään. Täytyy muistaa myös se, että vaikka kuinka valistaa, ketään ei voi pakottaa oppimaan.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments