/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

May 15th 2007

Rahantuloa ei voi estää

11:27

Nordea muisti minua hiljattain kirjeellä. Kuten aina, muu kirje kuin tiliotteen sisältävä pistää vähän miettimään mikä maksu on unohtunut, kunnes kuoren avattuaan toteaa sen vain sisältävän uusia palveluita mainostavia neliväripainettuja mainoksia — jotka lähes poikkeuksetta jatkavat matkaansa suoraan paperinkeräykseen — tai tiedotteen muutoksista nykyisissä palveluissa josta syystä pankilleen pitää taas maksaa vähän lisää.

Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut kyse mainoksista, ei unohtuneista maksuista eikä edes uusista palvelumaksuista. Päinvastoin, Nordea kehui minua yhdeksi parhaimpiin asiakkaisiinsa kuuluvaksi, kun olin hoitanut viime vuonna ottamaani kulutuslainaani hyvin. Pankkini rakastaa minua!

Tulipa lämmin tunne, aivan toista kuin silloin kun minut jokin aikaa sitten alennettiin kanta-asiakkaasta tavisasiakkaiden harmaaseen massaan.

Eikä siinä tietenkään ollut vielä kaikki. Juuri syystä että olin hoitanut lainaani niin esimerkillisen hyvin, olivat he valmiiksi myöntäneet minulle uuden 3000 euron lainan. Minun ei tarvitsisi tehdä muuta kuin laittaa nimi paperiin ja paperi postiin. Muutaman päivän kuluessa rahat komeilisivat tililläni naapurikateutta herättäen. ASA Matkatelevisio Tai ehkä se naapurikateus heräisi vasta sitten, kun summa ei enää komeilisikaan tililläni, vaan olohuoneessani 40-tuumaisen plasmatelevision muodossa.

On tämä velkaantuminen vaan tehty helpoksi kun ei lainoja enää tarvitse edes anoa.

Minä tosin päädyin ratkaisuun jossa hoidan nykyisen lainani loppuun, edelleenkin tietysti esimerkillisen säntillisesti, enkä allekirjoita ja postita lappua pankilleni.

Olisin kyllä helpostikin voinut kuvitella tilanteen jossa olisin toiminut aivan toisinkin.

3 Responses to “Rahantuloa ei voi estää”

Huh huh. Todella petollista meininkiä. Se, että on vahingossa jonkun lainan saanut hoidettua kunnolla ei tarkoita sitä, että sen seuraavan saisi. Varsinkin jos sen voi ottaa noin helposti ja “ajattelematta”… Huh huh. Onneksi mulla ei ole edes luottokorttia. Eikä tule. Ikinä.

[…] Nick sai pankiltaan kirjeen, jossa kiiteltiin hyvää asiakasta ja tehtiin tarjous suhteen kehittämiseksi: “Juuri syystä että olin hoitanut lainaani niin esimerkillisen hyvin, olivat he valmiiksi myöntäneet minulle uuden 3000 euron lainan. Minun ei tarvitsisi tehdä muuta kuin laittaa nimi paperiin ja paperi postiin. – – – On tämä velkaantuminen vaan tehty helpoksi kun ei lainoja enää tarvitse edes anoa.” (Mari Koo) […]

**Kriisi**: Eiköhän senkin kuitenkin saisi, tai minä ainakin, mutta voisi harmittaa se sen lainan takaisinmaksuajan tuoma velkavankeus. Sen lainan tuoman hetkellisen ostovoiman nousu kun hoituisi pienellä säästämisellä kun ei ole tarvis maksella pankille korkoja ja lainanhoitomaksuja ja mitä kaikkia niitä nyt onkaan.

Mutta luottokorttia ei ole minullakaan. Vaikka se välillä harmittaakin, niin on se useammin ihan vain hyvä asia. Minä kun osaan välillä olla turhankin impulsiivinen kuluttaja, enkä tarkoita nyt sukkia.

T.s. olen koulukirjaesimerkki siitä ihmistyypistä, jolle oli tarpeen lanseerata __Visa Electron__ ==-kortti.== ;-)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments