/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Apr 23rd 2007

Poteitou, potaatou

14:03

Lounastauolla Kauppalehti Pressoa selatessani iski silmään Tapiolan Heikintoria käsittelevässä artikkelissa lause jossa sitä sanottiin Suomen ensimmäiseksi kauppakeskukseksi. Pisti silmään siksi että lähiostarini, Munkkivuoren ostoskeskus, kertoo nettisivuillaan olevan niin ikään Suomen ensimmäinen.

Tarkkaavaisimmat varmaankin jo huomasivatkin eron näissä kahdessa: kauppakeskus vs. ostoskeskus. Tiedä sitten mikä se käytännön ero näissä kahdessa termissä on, hyöty kaiketi on se että kumpainenkin voi todeta olevansa Suomen ensimmäinen sejase.

Eipä sillä että asia olisi minulle millään lailla merkityksellinen. Kunhan piti päästä pätemään sillä että minäkin luen joskus Pressoa. (Siis muutakin kuin sarjakuvat

Suomenkielisestä Wikipediasta löytyy sekä Heikintoria että Munkkivuoren ostaria käsittelevä artikkeli. En tiedä onko kumpikaan Suomen ensimmäinen.

2 Responses to “Poteitou, potaatou”

Eikös Puhoksen pitänyt olla ensimmäinen? Se mikä siinä itiksen vieressä on.

Ehkä se oli ensimmäinen se-ja-se-joku-muu.

Wikipedia kertoo että “**Ostoskeskus Puotinharjun Puhos**”:http://fi.wikipedia.org/wiki/Ostoskeskus_Puotinharjun_Puhos perustettiin vuonna 1965, joten se jää näiden kahden yllä mainitun väliin. Tosin Puhos saattoi saman artikkelin mukaan pröystäillä koollaan, joka oli omaa luokkaansa vielä siihen aikaan.

Mutta mistäpä löytyisi Suomen ensimmäinen [__liike__]keskus?

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments