/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Mar 12th 2007

MOPV#1: WC-paperirullan virheellinen asennus

16:39

Virhe

Mikä motivoi ihmistä joka asettaa WC-paperirullan niin että jakelu tapahtuu seinän puolelta?


Näin polkaistiin liikkeelle uusi sarja MOPV, tai Maailmassa on pieni virhe (joka ärsyttää suuresti), täydentämään teemattomuuden teemaa blogissani.

17 Responses to “MOPV#1: WC-paperirullan virheellinen asennus”

Paha kysymys, koska asennuksessa on havaittavissa sukupuolijakaumaa.

Loistava sarja, ja mainio avaus. Olen tismalleen samaa mieltä kanssasi tästä tärkeästä vessapaperidilemmasta. Kenties seuraavaksi käsittelet sitä, kuinka jotkut epatot kaivavat margariinirasiaan kuopan keskelle sen sijaan, että kaapisivat tasaisesti kaikkialta? :-)

Kyl. Oot ihan ytimessä & Marjutin aihe-ehdotus lämmittää mieltä.

Kervån väite sukupuolijakaumasta jää nyt askarruttamaan. Vai onko kyse siitä että nainen ylipäätään yleensä laittaa uuden rullan, mies ei?

Oho, oho. En selvästikään ole ainoa joka ärsyyntyy pienistä virheistä. Lohdullista.

Kiitoksia vinkistä Marjut, sarja jatkuu sitä mukaa kun sarvea kasvattavaa tulee vastaan, ehkä margariinikin pääsee mukaan.

Mun havaintojen mukaan naiset laittaa yleensä niinkuin tossa kuvassa. Muusikot on kykenemättömiä rullan asennukseen mitenkään päin sukupuolesta riippumatta :)

Sä olet Kervå niin väärässä. Tämä on niitä asioita, joilla ei – korostan: EI – ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa.

Sitten on toisaalta niin, että noin universaalisti se on useimmiten nainen, joka rullan ripustaa.

Nim. Ei tulisi mielenkään ripustaa rullaa kuten kuvassa

Kuvassa esiintyvän rullan oli mitä todennäköisimmin ripustanut mies. Miestenvessa näet. Ellei sitten siivooja ollut ollut asialla, jonka sukupuolesta minulla ei ole tietoa. Joten siinäpä poikkeama Kerwån tilastoihin. Ehkä.

Olen tehnyt tästä asiasta empiiristä havaintotutkimusta ja pienen kyselytutkimuksen (1 haastateltava). Tutkimustulokset antavat ymmärtää, että on olemassa henkiöitä, jotka eivät ajattele koko avautumissuunta-asiaa, vaan lätkäisevät rullan paikalleen sitenpäin kuin se käteen sattuu.

Mä oon eläny käsityksessä että kuvan osoittamalla tavalla rullan laittaminen on joko fyysisesti mahdotonta tai sitten jokin psyykkinen lukko estää niin laittamisen. Mä en ainakaan nimittäin kykene laittamaan rullaa noin päin eli väärin päin.

Tämä on selvästikin suuresti koskettava asia, kun näinkin ahkerasti on kommenttilaatikolla käyty. Taidankin kumota tänään Tavastialla oluen tähän asti toiseksi pisimmän kommenttiketjun kunniaksi. Skål!

Täh, eikö siihen telineeseen kasvakaan uusi rulla, kun vanha loppuu?

Minun tietääkseni kyllä. Ilmeisesti se vain välillä kasvaa väärinpäin. Ehkä tämä on jotenkin rinnastettavissa siihen että ihmisistä tulee välillä vasenkätisiä?

Kommenttiketjun jatkoksi: Hommaa tällainen :)

Vaikken eko-ihmiseksi, enkä oikeastaan rahan suhteen nuukaksikaan, voi itseäni kutsua, niin tuo näyttää kyllä sekä luonnonresurssien että rahan tuhlaukselta.

Jos muistaisin miten loru meni, lainaisin tähän mummoni ulkokäymälässä olevaa lorua joka koski käytettävien WC-arkkien sallittua lukumäärää. Se oli kuitenkin aika hauska, jos se lohduttaa.

Mun tuttavapiiriin on sitten vaan sattunut muutama nainen, jotka laittaa rullan järjestelmällisesti noin päin. Eli kysymyksessä on harvinainen tilastollinen nyrjähdys ja olen harhautunut luulemaan, että asialla tosiaan olisi jotain tekemistä sukupuolen kanssa. Nyt olen valistettu nikcblogin toimesta ja pyydän nöyrimmästi anteeksi niiltä, joita olen mahdollisesti loukannut ennakkoluulollani. Pyydän anteeksi myös niiltä asialla loukkaamiltani, jotka eivät lue tätä blogia, niin minulla on ehkä parempi mieli.

Mutta se, että muusikot eivät laita uutta rullaa telineeseen, on kiistaton fakta.

Muusikoilla on varmaankin omat motiivinsa toimilleen. Kuten basistin hämilleen saattaminen.

Mutta entäs sitten naismuusikot?

Jotakuta voi motivoida se että ko. teline on vähän jäykkä ja ulkona seinästä. Jos asettaa paperin ulkopuolelle purkautumaan niin se vetää telineen ulos seinästä ja hyvä tasapaino voi jälkeenpäin tehdä sen että puoli rullaa purkautuu lattialle jos jättää ulkopulolelle parin paperi suikaleen verran painoa. Motiivi on se että jos se purkautuu sisäpuolelta niin em. asia ei tapahdu, ainakaan helposti… Tiedä sitä sitten

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments