/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Feb 28th 2007

Reilu peli

22:01

Jos osaisin piirtää, tässä olisi sarjakuva jossa asiointitiskille yön jonottanut henkilö tuupittaisiin surutta kaikkien vasta aamulle tulleiden jonottajien keskelle. Sitten siitä avopallosta poimittaisiin satunnaisia henkilöitä tiskille asioimaan. Vieressä kulkisi myös punainen matto mitä pitkin jotkut etuoikeutetut kulkisivat jononkaltaisen ihmisrykelmän ohi, ilkkuen tietysti. Sitten nämä jäisivät hengailemaan nurkille, odottamaan että myytävä tuote loppuu kesken, ja kauppaisivat ylihintaan ilman jääneille niitä omiaan, mitä eivät aikoneetkaan käyttää. Tämä sarjakuva kertoisi minun tämän aamuisesta kokemuksesta Lippupalvelun kanssa.

Tosin toisin kuin sarjakuvassa, minä en jonottanut lippuluukulla koko yötä. Minä olin kuitenkin jo ajoissa noin klo. 8:10 kirjautuneena verkkokauppaan odottamassa että Metallican konserttiliput tulisivat myyntiin klo 9:00.

Onnesta soikeana kuvittelin jo itseni paikan päällä kuuntelemassa. Heiluttamassa jalkaani musiikin tahtiin. Kenties jokin kylmä juoma kädessäni. Nauttien kesästä, nuoruuteni musiikin parissa.

Toisin kuitenkin kävi.

Klo 8:57 painoin selainohjelmani päivitysnappia. Tulokseksi sain ilmoituksen (muistista lainaten): Sinut on kirjattu ulos järjestelmästä, jotta kaikilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet varata lippuja Metallican konserttiin..

Yhtäläiset mahdollisuudet my ass.

Toinen (automaattinen) sivupäivitys toi naamani eteen jonotusilmoituksen. Olette jonossa. Arvioitu jonotusaika yli 15 minuuttia.

Klo 9:37 arvio muuttui alle 10 minuuttiin, klo 9:38 alle viiteen minuuttiin, alle minuuttiin ja taas alle viiteen minuuttiin. Klo 9:44 taas alle minuuttiin ja sitten pääsinkin jo kauppaan katsomaan eioota. Hienoa. Mahtavaa.

Ensimmäinen Huuto.net:iin myytäväksi annettu lippupaketti on ilmoitettu sinne 25.2. Kaksi päivää ennen ensimmäistä myyntipäivää (paitsi tietysti WellDonen VIP:eille). Nyt kohteita on jo 171.

Onko tosiaankin niin vaikeaa saada näitä trokareita kuriin? Hommahan on kuitenkin ymmärtääkseni laitonta.

Tiedänhän minä toki ettei poliisin resurssit millään riitä näitä valvomaan, kädet täynnä muutenkin ja rahat lopussa, mutta onhan siihen oltava muitakin keinoja kuin tinanapeilla uhkaaminen.

Esim. henkilökohtaiset liput. Kuten maailmalla ja kuulemma Tavastian uudenvuodenbileiden lipuissa. Ei jälleenmyyntioikeutta, vain lippuun merkitylle henkilölle lipun palautusoikeus.

Tilaisuus on (useasti) muutenkin K-18, niin henkkarit on kaikilla oltava mukana. Äkkiäkös sitä järkkäri vilkaisee samalla kun tarkistaa lipun aitouden ja olemassaolon. Pääsisihän siitä varmasti monikin seulasta läpi, mutta ehkä peloite toimisi kuitenkin edes hillitsevänä tekijänä. Jollei muuten niin ostohetkellä kun pitää ladella henkilötiedot tiskiin.

Voisivat lipunmyyjät tuossa varmaankin osata rahastaa jonkun lantin, jollain verukkeella, mutta uskon että se voisi kuitenkin palvella kuluttajaa paremmin kuin nykyinen tapa, jolloin joutuu trokarin kanssa asioimaan, joka poikkeuksetta on halvimmillaankin kymppejä alkuperäistä hintaa kalliimpaa.

Aivan varmasti olisi muitakin metodeja, tämä yksi vain tuli mieleen puidessani silmittömän raivon vallassa virtuaalista nyrkkiäni kun koin tulleeni kohdelluksi kaltoin.

Mieluusti olisin konserttiin mennyt. Enkä olisi ostanut lippuja kuin itselleni ja kanssakävijälleni. Toisin kuin ne 171 rahanahnetta kusipäätä.

4 Responses to “Reilu peli”

Liput meni alle 30:ssä minuutissa sanoo Ytsejam.com, alle 40:ssä kertoo YLE (ei linkkiä).

Paljonkos väkeä sinne stadionille saadaan mahtumaan? Semmoiset 30000? Lippuja siis myytiin 1000 per minuutti! Eli n. 16,5 per sekunti. Tajuttoman vauhdikkaasti menivät.

Lienee merkki siitä että täällä perukoilla ei turhan usein käy ulkomaisia musikantteja.

Minusta tuossa retkutuksessa haiskahtaa järjestävän firman mukanaolo.

Järjestävä taho sanoo että myynnissä olleet noin “42000 lippua myytiin loppuun noin tunnissa”:http://www.welldone.fi/news.asp?id=1399.

Eli jos Ytsejam.com oli oikeassa, lippuja on myyty 1400 minuutissa, mikäli YLE, lippuja myytiin reilu tuhat minuutissa, WellDonen ennusteen mukaan noin 700 minuutissa. Joka tapauksessa melko haipakkaa.

Kyllähän tuon menekkivauhdin on saanut todistaa ennenkin kun on ollut isompia nimiä täällä Pohjolan perukoilla kääntymässä. Ikävä vain että lipunmyynnin järjestävät tahot eivät mielestäni saa järjestelmiään vastaamaan tarpeita.

Ilmeisesti henkilökohtaisia lippuja “harkittiin jo parisen vuotta sitten”:http://sektori.com/uutiset/6650/internetin. Miksiköhän homma ei edennyt harkintaa pidemmälle? Vai onkohan vain harkinta-aika harvinaisen pitkä?

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments