/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Feb 21st 2007

Elävästä arkistosta kaivettua

09:45

YLE (Suomen Yleisradio) avasi viime syyskuussa Elävä arkisto -palvelun. Sisältöä kehuttiin, käyttöä parjattiin. Minulta koko homma meni vähän ohi. En tiedä miksi, mutta en vain tullut vilkaisua enempää sivustoa käyttäneeksi.

Tiedä sitten mistä se ajatus päähäni pari iltaa sitten tuli, kun keksin hakea tietokoneita koskevaa materiaalia arkiston syövereistä. Ja löytyihän sitä: Pienoistietokoneiden maihinnousu, video nimellä Kannattaako kotitietokone ostaa. Melkoista nostalgiaa ja muistoja herättävää. Myös hyvin nuori Petteri Järvinen vilahtaa kuvanauhalla lyhyesti haastateltavana.

Sitten piti tietysti katsoa myös mitä musiikkia koskevaa materiaalia löytyy. Ja löytyyhän sitä. Onko rock saatanasta? lienee aika kuolematonta kamaa.

Ainutlaatuinen kokoelma suomalaista historiaa. Kyllä vain. Voisin minäkin kuitenkin liittyä niiden joukkoon, ketä käytettävyydestä ovat etusormeaan Yleä kohtaan heristäneet, jouduinhan hetkellisesti vaihtamaan suosikkiselaimeni Internet Exploreriin. Vaan tuo taitaa kaikki olla niin moneen kertaan, ja paremmin, jo sanottu.

Taidankin sen sijaan palata arkistoon pölyyntymään, sillä Turku kutsuu isänmaan toivoja.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments