/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Feb 17th 2007

Valhalla is online

20:35

Olen minä sentään aika näppärä kotinörtti, kun tuosta vain pykäsin pystyyn langattoman verkon.

Ensin piti löytää jostain jatkojohto, asunnosta jossa ei ole tietoakaan missä sen kaltaisia esineitä säilytetään. Sitten piti laittaa peräti viitisen piuhaa oikeisiin koloihin (huomaa epäloogisuus; hirveä määrä piuhoja langattoman verkon pystytyksessä), ja käskeä Vista(Windows Vista)n yhdistää.

On se helppoa. Vaikkei osaa. Vaikeinta koko operaatiossa oli SSID (Service Set Identifier):n keksiminen.

Ainoa minkä takia konsultoin opasta (ja silloinkin internetistä löytynyttä geneeristä wlan-konfigurointia käsittelevä) oli kun piti valita mitä salausta haluan käyttää. Niitä kun oli tarjolla useampia, enkä minä niistä mitään.

*

Toisekseen täytyy kyllä kehua Verkkokauppa.com(Sinne ne nörtit menneet on)ia.

Jokin aika sitten ostin itselleni Verkkokaupan verkkokaupasta itselleni mp3-soittimen (josta joskus toiste vähän syvällisemmin) ja homma toimi kerrassaan loistavasti.

Heti tilauksen mentyä sisään, sain postin henkilöltä. Ja vaikka se tietysti on automatisoitu postitus, niin kun siinä on sinun asiakaspalvelijasi nimi präntättynä, tuntuu se heti paljon paremmalta kuin ne geneeriset Tilauksesi on vastaanotettu -kuittaukset.

Sitten kun tilaus oli noudettavissa, sain siitä ilmoituksen sekä sähköpostina että tekstiviestinä. Tekstiviestin kera sitten vain noutotiskille ja hymyillen kotiin ostokset kainalossa.

Tänään kun minä ummikkona langattomista verkkovekottimista mitääntietämättömänä astelin palvelutiskille, sain noin 20:ssä sekunnissa käteeni lapun jonka kanssa sopi mennä noutotiskille. Helppoa kuin heinänteko.

Ainoa miinuspuoli oli noudossa oleva pitkä jono, mutta senkin ajan sai kulumaan kätevästi liikkeessä seilaten, herätysostoksia vältellen.

Näin se pitää tehdä.

3 Responses to “Valhalla is online”

Minäkin jonotin Verkkokaupassa tänään. Aika vikkelään palvelevat siellä.

Huomasin että jokunen jonottaja jäi niin, joko siinä noutotiskin vieressä olevien lehtien tai jonkun muun pauloihin etteivät olleet paikalla tai hereillä kun oli heidän vuoronsa, vaan tulivat kun seuraava tai sitä seuraava numero oli jo menossa.

Jupisivat sitten siinä jotain epämääräistä jostain nopeudesta ja odottamisesta…

[…] Nick kiittelee Verkkokauppa.com:ia ostettuaan sieltä MP3-soittimen: “Heti tilauksen mentyä sisään, sain postin henkilöltä. Ja vaikka se tietysti on automatisoitu postitus, niin kun siinä on sinun asiakaspalvelijasi nimi präntättynä, tuntuu se heti paljon paremmalta kuin ne geneeriset Tilauksesi on vastaanotettu -kuittaukset.” Myös toinen tuote löytyi helposti: “Tänään kun minä ummikkona langattomista verkkovekottimista mitääntietämättömänä astelin palvelutiskille, sain noin 20:ssä sekunnissa käteeni lapun jonka kanssa sopi mennä noutotiskille.” (Mari Koo) […]

Pni: minä en jäänyt lehtien pauloihin, en edes jaksanut kursorista vilkuilua enempää niistä kiinnostua. Minä tyydyin kiertämään kaupan läpi muutamaan otteeseen ja hipelöimään Logitechin hiiriä, kun odottelin että ne 20 minua ennen jonotuslappunsa saaneet saisivat asiansa hoidettua.

Tosin palvelutiskin puolella minua ennen oleva oli jäänyt johonkin haaveilemaan, kun ilmeistyi paikalle vaikka asiakaspalvelija oli jo ehtinyt numeronsa skippaamaan.

Mutta nopeaa palvelua Verkkokaupassa kyllä on. Ei ole (toistaiseksi) mitään pahaa sanottavaa.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments