/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Dec 23rd 2006

Tikusta asiaa

12:48

Kommentointi sai aikaan virheilmoitusten tulvan Kulutusjuhla-blogissa, niin vastaan omassani.

bq.. Toisaalta tänään ilmestyneestä Pressosta sain hämmästykseksi lukea, että kiinalaisten syömäpuikkoteollisuus (kertakäyttöiset puutikut) uhkaa Kiinan metsistöjä

Kulutusjuhla.com

Japanilaiset, joille iso osa kiinassa valmistetuista syömäpuikoista menevät, ovat syömäpuikkojensa kanssa vielä pahempia. Ne (japanilaiset) kun ovat niin laatutietoisia, etteivät ihan mitä tahansa puikkoja aterimikseen huoli, eivätkä ymmärtääkseni halua niistä myöskään maksaa.

Tästä syystä aasiassa harrastetaan arvopuiden salakaatoja ja salakuljetusta, josta johtuen katastrofaaliset mittasuhteet saavat tulvat ovat myös lisääntyneet. Tai no, ei tulvat ole lisääntyneet per se. On niitä ennenkin vuosittain ollut, monsuunit ja kaikki, mutta puiden väheneminen pahentaa tulvien vaikutuksia ja laajuutta.

Tosin, suurin osa salahakkuista ei mene syömäpuikkoteollisuudelle, vaan “pimeälle” huonekaluteollisuudelle, joten kertakäyttöiset ruokailuvälineet nyt ei ole tässä se suurin paha. Mutta kuitenkin.

My 2 c.

3 Responses to “Tikusta asiaa”

Joulun kunniaksi Kulutusjuhlamme päätti ryhtyä temppuilemaan, eikä tontuilla ole osaamista eikä aikaa säätämiseen. Mutta kiitos kommentoinnista tänne!

Kiitos helvetin mielenkiintoisesta lisätiedosta. Siis ihan oikeasti. ;)

Ei kestä, ole hyvä vain. Kunhan lupaat sulatella jakamani tiedon hyvin, etkä pidä sitä absoluuttisena totuutena. Minähän olen kuuluisa paskanpuhuja.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments