/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Dec 1st 2006

Listasiivousta

11:35

Blogilistan suosikkieni määrä on paisunut parin vuoden takaisesta noin kymmenen blogin listasta, hallitsemattomaan noin sataanviiteenkymmeneen blogiin. Osittain johtuen tylsistä työpäivistä jolloin ei ole mitään tekemistä ja selailee Blogilistaa randomilla lisäten samalla mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia listalle.

Ongelmalliseksi tämä muuttuu silloin kun sattuu olemaan muutaman päivän poissa tietokoneen ääreltä, eikä näin ollen lue lukujonoon kertyviä juttuja. Olkoonkin etten orjallisesti lue näissä tapauksissa läheskään kaikkea, vaan käyn läpi tietyn ydinjoukon jota voisin ehkä nimittään suosikkieni suosikeiksi.

Kuitenkin tekisi mieli siistiä listaa tiiviimmäksi, kun tuntuu että siellä on kuitenkin niin paljon turhia mitä ei juuri koskaan tule luettua, mutta ei raaski poistaakaan koska se seuraava blogaus saattaa olla tosi mielenkiintoinen.

Ehkä Blogilistaan pitäisi saada suosikkien suosikit-lista, tai kenties vielä parempi olisi suosikkikokelas-lista, johon lisätyt blogit poistuisivat listalta tietyn ajan jälkeen, ellei niitä ylennetä suosikeiksi. Miten olisi “Sami”

Minä ajattelin kuitenkin nyt — tai ainakin lähiaikoina — repäistä ja tyhjentää koko suosikkilistani, poislukien sen ydinjoukon. Pahoitteluni, jos juuri sinun kohdallesi sattuu tämä yhden tilaajan katoaminen. Suositelkaapas minulle niitä kokelaita, joilla sitten voisin listaani täydentää. Vaikka itseäsi, tai kaveriasi, tai muuten vain mielekkäitä. Saa suositella myös Blogilistan ulkopuolelta.

6 Responses to “Listasiivousta”

Pitäisikö tehdä niin kuin Telkku.comissa, jossa jonkin ohjelman voi merkitä suosikiksi, tai jopa huippuohjelmaksi? :-)

Paras olisi, jos saisi itse tehdä ryhmiä. Kuten “uudet”, “kaverit”, “satunnaiset” jne.

Tuo omien ryhmien luominen olisi kieltämättä vielä parempi idea, kuin minun esittämäni kokelas-statuksen asettaminen. Ehkä jonkinlainen tagitus? Blogeillahan on jo luokkat mihin ne kuuluvat, niin miksei niitä voisi antaa itsekin.

Ryhmät, no mikä ettei. Mutta nehän voi tehdä rss-lukijaan, jos blogilistan käyttö ei ole välttämättömyys.

No toki, ja kun rss-lukijoista löytyy hyviä websovelluksia, niin niiden käytölle ei pitäisi olla mitään estettäkään. Tai ainakaan argumenttina ei voi olla sitoutuminen yhteen koneeseen jossa client on asennettuna.

Mutta silti Blogilista on jotenkin mukavampi. Rss-lukijaan kun tulee ne kaikki otsikot mitkä jää lukematta, esimerkiksi viikonlopun poissaolon jälkeen, jolloin ainakin minulle tulee pakottavampi tarve lukea läpi kaikki. Blogilistan suosikeista on jotenkin helpompi seuloa se oleellinen ja skipata muu.

Laitetaan korvan taakse…

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments