/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Dec 1st 2006

Kuin rahaa pankkiin pistäisi

16:15

Säästinpä tänään reilun parisataa euroa olemalla ostamatta itselleni iPodin. Kyseisen laitteen hankinta on pyörinyt mielessä jo pitkään, ja kun Kulutusjuhla tänään kertoi että Applella on ale, oli ostosuoritus jo melko lähellä.

Sitten oivalsinkin yhden merkittävän asian. iPod on siitä typerä kapine, ettei se suostu puhumaan kuin iTunes:in kanssa, josta minä saan näppylöitä. Soitin joka ei tietokoneelle osaa näyttäytyä ulkoisena tallennemediana, on mielestäni huono tai vähintäänkin puutteellinen, eikä sellaista kapistusta minun omistukseeni tule.

Eli tällä kertaa se onkin minä, eikä Steve Jobs, joka nauraa koko matkan pankkiin.

6 Responses to “Kuin rahaa pankkiin pistäisi”

Jos pilkkua nysvätään, niin kyllä näkyy iPod ihan tavallisena kovalevynä, mutta musaa ei voi kuunnella sillä kuin siirtämällä biisit iTunesilla. Ite sekakäytän sitä just sen takia että voi siirrellä myös tiedostoja pc välillä ja katsoa matkoilla K18-materiaalia täpötäydessä bussissa/lentokoneessa. Niin ja mahtuuhan siihen Slayerin koko tuotantokin!

Ainakin Linuxille on ohjelmia jotka speksiensä mukaan hanskaavat myös iPodit. En ole tosin itse kokeillut, enkä kyllä aiokaan.

Mielestäni iPodit eivät tarjoa hieman muita vastaavia soittimia kalliimpaan hintaan mitään parempaa, pikemminkin päin vastoin (esim. radio puuttuu).

vaikka kuinka jobsin opetuslapsi olenkin, niin eihän niitä iPodeja kannata ostaa, ellei välttämättä halua rajoittaa elämäänsä liiaksi. ja ei niiden ipodien äänenlaatu kovin kummoinen itse asiassa ole.

ja ainahan soittimensa voi tehdä itse, vaikkapapa MAKE-lehden Daisy mp3-soittimen kaltaisen.
http://www.makezine.com/daisy/

_janne: Jos iPod näkyy tavallisena kovalevynä, mutta musiikin siirto laitteeseen ei tällä lailla onnistu, on hyöty minusta melko olematon, eikä minun kirjoissani paranna pisteitä.

Olli: Nojoo. Linuxia en ole kotikoneessa harrastanut enää vuosiin, enkä todennäköisesti tule harrastamaankaan. Lisäksi se ei myöskän poistaisi sitä alkuperäistä epäkohtaa, että iPod vaatisi musiikin siirtoon oman ohjelmansa.

Sami O: Mikä ettei, jos osaa ja tykkää askarrella. Minä toki tykkään, joskus, mutta digitaalielektroniikkaosaamiseni loistaa poissaolollaan.

Itse ostin jo jokin aika sitten Creative Zen Touchin. Akunkesto hakkaa ipodit, äänenlaatu on mainio jne. Eikä tarvitse omaa ohjelmaansa musan siirtoon, ajuri koneeseen riittää. Ja mahtuu myös koko Slayerin tuotanto.

Onhan se totta että iPod on silmäherkkua kaipaaville hienompi, mutta itselleni ainakin se musiikki on tärkeämpi kuin ulkonäkö, soitin on taskussa kuitenkin.

Minäpä iskin silmäni Sonyn semmoiseen tikkumalliseen kapineeseen. Siinä ei ole kovalevyä, eli vähemmän liikkuvia osia, mikä on mielestäni hyvä. Se on siistin näköinen, mikä sekin on mielestäni hyvä. Se on hyvin pieni, mikä on mielestäni erittäin hyvä.

Äänenlaatu ei tietenkään moisessa mikromallisessa voi päätä huimata, mutta en pidä itseäni niin hifistinä että se menoa haittaisi. Ihan kuin minä muutenkaan kuuloni monasti vaurioittaneena mitään tarkkaan kuulisinkaan.

Eikä siihen mahdu Slayerin koko tuotantokaan. (Eipä kyllä että minun puolestani tarvisikaan ;-)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments