/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Nov 29th 2006

Asunnonhausta

16:56

Jokin aika sitten loin Oikotie:n asuntohakupalveluun itselleni asuntoagentin, t.s. saan sähköpostiini ilmoituksia asunnoista jotka täsmäävät antamiini kriteereihin. Palvelu toimii hienosti, jopa linkit asuntoilmoituksiin ovat inhimillisen näköisiä. Valituksen aihe koskeekin tällä kertaa ilmoituksissa olevia asuntoja, tai spesifimmin niiden varustelua.

Hella Mikä helvetti tämä on olevinaan? Vitsikö? Olen nähnyt leikkimökeissäkin vakuuttavamman näköisiä ruoanlaittoon tarkoitettuja välineitä, ja niillä on sentään yleensä tarkoitus loihtia kokoon pääasiallisesti hiekasta koostuvia kulinaristisia elämyksiä. Jos asunnostani löytäisin kuvassa esiintyvän näköisen kapineen, minulla olisi noin kaksi vaihtoehtoa. Joko minä:

a) tikahtuisin naurusta joka kerta kun esine eksyisi näköpiiriini tai ajatuksiini

b) vaipuisin itsetuhoiseen psykoottiseen masennukseen, jonka seurauksena laskeutuisin ne seitsemän kerrosta alaspäin kulkematta ulko-oven kautta

Istuttava kylpyamme Kylpyhuone on toinen mikä yleensä saa vaipumaan synkkyyteen, mikäli ei keittiö siihen riittänyt. Jollei se ole kooltaan sivuttaisaskelia vaativa, niin vähintäänkin se on pilattu kuvassa näkyvän kaltaisella istuttavalla ammeella.

Kylpyamme voi sinänsä olla ihan jees, kunhan se on suihkutilasta erillään, ja se on oikea kylpyamme. Moinen säälittävä, hieman sadevesitynnyriä pienempi, emaloitu palju ei vaan kerta kaikkiaan voi miellyttää ketään! Eihän siitä ole muuhun kuin aiheuttamaan vammautumisia, siihen astumiseen ja siitä poistumiseen vaadittavan akrobatian takia. Puhumattakaan siitä että yleensäkin vastustan kylpyammeita suihkutilassa, koska suhtaudun paranoidisti märillä emaloiduilla pinnoilla seisomiseen.

Jos jostain syystä kumpikaan ylläolevista skenaarioista ei toteudu, ja kämppä ihan aikuisten oikeesti on varusteltu sekä keittiön, että kylpyhuoneen osalta, hyvin, se joko maksaa aivan kohtuuttoman paljon, tai on pienempi kuin keskikokoinen silinterihattu. Vittu.

Kuvat lainattu omin luvin Oikotien asuntoilmoituksesta.

6 Responses to “Asunnonhausta”

Me pitkään eläneet tunnemme tuon kylppärin olemuksen hyvin. 50-70 luvuilla parin neliömetrin kokoinen kylppäri oli normaali. Kaikissa uusissa asunnoissa.

Peräseinällä kokonainen kylpyamme, sen edessä lavuaari ja pönttö vastakkain. Ei muuta. Edes pesukonetta ei myöhemmin saanut mitenkään mahtumaan. Siksi monet ottivat ammeen vuosien myötä pois, ja tekivät suihkutilan tai istuma-ammeen.

Keittiö sitä vastoin oli ainakin 60-luvulta alkaen kunnollinen, uuneineen, kaapistoineen kaikkineen, uusissa asunnoissa. Voisi ajatella, että suomalainen tupakeittiö vaikutti.

Tuo kuvasi mukainen keittonurkkaus lienee jostain “hellahuoneesta” uudistettu. Olet oikeassa, se on aivan avuton.

Elintason paranemisesta on kysymys, kun Sinun sukupolvesi ei ole pieniä kylppäreitä nähnyt. Se on siunattu asia.

Nojoo. Pientä kokoa enemmän, minua häiritsee kyllä tuo täysin typerä vesikaluste. Eihän minulla nykyisessäkään mitenkään ruhtinaallisen suuri kylppäri ole, mutta tilaa ei sentään ole tuhlattu.

Mutta siinä olet kyllä oikeassa, etten minä kovinkaan pienten saniteettitilojen kanssa ole joutunut elämään. Turussakin vanhin asuttamani talo taisi olla 70-luvulta. Nykyisen asuintaloni ikää en tiedä, mutta veikkaisin olevan samaa ikäluokkaa. Melko uutta tuotantoa siis.

Kuvissa näkyvän asunnon ilmoitus on muuten poistunut, kuten myös sen myöhemmin löytämäni varteenotettavan toisen asunnon (jossa keittiö ja kylppäri olivat molemmat kelvollisia) ilmoitus, joten se lienee kelvannut jollekin.

Iloisia kylpyhetkiä sinulle, kuka lienetkään.

Öhöm. Sanoisin, että ehtaa kuuskytlukua. Alkupuolta. Siellä teillä päin. Näkyyhän se päälle.

Leikitään että samaa ikäluokkaa kattaa myös 60-luvun, 70-luvusta puhuttaessa ;)

Elä nyt herkeä tietämättömäksi. Kyllä varmalla muistat minut; on pariin kertaan istuttu ja turistu miiteissä.

Enhän minä sinulle kylpyhetkiä toivotellut, vaan sille ketä sen onnettoman kämpän vuokrasi ;)

Tottahan toki minä sinut muistan.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments