/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Nov 27th 2006

Surfin’ www

14:37

bq.. Viikkovitonen makaa rannalla nauttien hiekasta ja lämmöstä, näkee sinut ja päättää udella surffilaudastasi. Millä sinä livut pitkin internetin aallokkoa?

  1. Mitä selainta (/selaimia?) käytät? Miksi?
  2. Onko sinulla aloitussivuna jokin tietty sivusto (mikä?), vai pidätkö uuden ikkunan sisältönä ihan vaan tyhjää sivua (miksi ihmeessä)?
  3. Onko selaimessasi jotain lisäkilkkeitä, jos on, niin mitä?
  4. Oletko muuttanut selaimesi asetuksia mitenkään (esim. kirjasinkokoa)?
  5. Kuulutko niihin jotka selaavat selainikkuna niin suurena kuin vaan monitorille mahtuu, vai pidätkö ikkunaa pienempänä (jos näin, niin miten isoa selainikkunaa tapaat käyttää)?

Viikkovitonen 48 –06

Maailmanlaajuisenverkon surffilaudoista raportointia tarjolla tänään. Asia josta ei sovi kiistellä, tai ainakin pitää sitten varautua että joutuu mätien oMenoiden pommitukseen. Ja sitten on niitä aarioiden ystäviä kans, mitä pitää varoa. Melkein kuin sanoisi että emacs on ihan shittiä, vi sen olla pitää. No ei ihan, mutta niihin kysymyksiin…

1. Pääasiallisesti käytössä on Firefox, mikä versio siitä nyt sattuu kulloinkin olevan uusin. Tällä hetkellä se näyttäisi olevan 2.0. Firefox on käytössä varmaankin siksi, että tykästyin Mozilla -perheeseen, kun sitä hirvittävää Navigator:ia sen sisältämän sähköpostiohjelman takia käytin. Toisaalta, onhan tämä pirun hyväkin tämä selain, ja pidän siitä että siihen on saatavilla hyviä lisäkilkkeitä millä softasta voi tehdä bloatin, vähän niinkuin emacs.

Työssäni joudun kyllä pakosta käyttämään kaikkia mahdollisia selaimia, ainakin näennäiseen testaukseen, että tuotoksien voisi sanoa olevan toimivaksi testatut.

2. On. Ihan itse itselleni tekemäni portaalisivu, jossa päivittäin päivittyvä sarjakuvavalikoima, uutislinkkejä ja muuta hyödyllistä kamaa. Nykyään tosin aloitussivun merkitys on pienentynyt, koska selaimet osaavat palauttaa surffauksen siihen tilaan mihin se selainta suljettaessa jäi, mutta home-nappulaa tulee kyllä käytettyä.

3. On, aika paljonkin. Kirjoitin aiheesta laajemmin muutama kuukausi takaperin. Vaikkakaan tuo teksti ei vastaa nykytilannetta, on se aika pitkälti silti totta. Olen laajennusfriikki.

4. En. Tai no, olen minä jotain tuunausta surffauksen nopeuttamiseksi tehnyt. Luulen kuitenkin että se on lähinnä lumelääkettä.

5. Yleensä selaimeni ei peitä koko näyttöä, koska silloinhan en näkisi jos joku sanoo IRC (Internet Relay Chat):ssä jotain. Leijonanosan kuitenkin. Tällä hetkellä ikkunan koko on 1070×769 pikseliä, josta sisällöllä on käytettävissään 1062×607 pikseliä. Näytön tarkkuus on 1280×1024 pikseliä.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments