/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Oct 6th 2006

Vieläkö muistat

15:43

Omituisia reittejä kulkenut keskustelu sai muistelemaan.

bq.. Kymmenen tikkua laudalla
Tukevan laudan alle puolivälin kohdalle pannaan pölkky, kivi tai vastaava. Laudan alhaalla olevaan päähän pannaan 10 tikkua. Joku leikkijöistä polkaisee laudan toiseen päähän niin, että tikut lentävät ilmaan. Etsijäksi joutunut yrittää saada kopin yhdestä ilmaan lentäneistä tikuista. Jos hän onnistuu, polkaisija joutuu etsijäksi ja alkaa kerätä tikkuja. Jos etsijäksi sovittu ei saa yhtään tikkua kiinni ilmasta, hän alkaa kerätä tikkuja itse. Muut juoksevat tällä välin piiloon. Kun tikut ovat laudalla, etsijä huutaa: “Kymmenen tikkua laudalla!” ja alkaa etsiä piilossa olevia. Nähtyään jonkun, hän huutaa löydetyn nimen, juoksee laudalle ja panee jalkansa sen päälle. Löydetty jää nyt laudan viereen piirrettyyn pesään ja etsijä jatkaa muiden etsimistä. Jos löydetty ehtii ennen etsijää laudalle, hän saa potkaista tikut uudelleen ilmaan, huutaa: “Kymmenen tikkua ilmassa!” ja mennä uudestaan piiloon. Etsijä kerää tällöin tikut uudestaan ja kerättyään huutaa taas: “Kymmenen tikkua laudalla!”. Myös piilossa olijat saavat vaikeuttaa etsijän työtä hiipimällä salaa polkaisemaan tikut ilmaan. Aina kun tikut potkaistaan ilmaan, pelastuvat jo löydetyt ja he voivat mennä piiloon uudelleen. Jotta urakka ei olisi etsijälle liian vaikea, voidaan sopia että kukin piilossa oleva saa pelastaa toiset vain kerran. Kun kaikki etsittävät ovat joutuneet pesään, uusi etsijä tulee siitä leikkijästä, joka ensimmäisenä hävisi kilpajuoksun laudalle.

Itse en enää oikein muistanut, niin piti luntata.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments