/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Jul 28th 2006

Lex in memoriam

10:18

IT-Viikko uutisoi uudesta laista, jonka tarkoituksena on suojella lapsia hyväksikäyttörikoksilta. Pelotteina avoin online-rekisteri sekä kovemmat tuomiot. Hyvä asia mielestäni, lapsiin kohdistuvaa hyväksikäyttöä alhaisempaa ei ole. Muutama asia kuitenkin pisti vähän silmään.

Laki on omistettu America’s Most Wanted -ohjelman juontajan John Walshin 25 vuotta sitten kadonneelle pojalle, joka löydettiin myöhemmin murhattuna.

Sinänsä kaunis ele, mutta mistä lähtien lait on omistettu jollekulle tietylle henkilölle? Kirjat, elokuvat ymmärrän, mutta että laki? Eihän se tietysti vähennä lain merkitystä, mutta jotenkin moinen oudoksuttaa minua.

Lain myötä luodaan maanlaajuinen, yleisölle avoin online-rekisteri, josta henkilöiden tietoja voi hakea postinumeron perusteella.

Jos minulla olisi lapsia haluaisin varmasti tarkistaa lähialueiden pedofiili-saldon, mutta kolikkoa kääntämällä löytyy lynkkausporukoiden takuuvarma synnyttäjä. Vaikkakaan en tuomion saaneita puolusta, ei vigilante justice kuitenkaan ole kellekään hyvä asia.

Lain mukaan lapsen raiskaamisesta saa vähintään 30 vuoden vankeustuomion, lapsien hyväksikäyttöön liittyvästä kauppaamisesta ja prostituutioon pakottamisesta vähintään 10 vuoden tuomion

Millä perusteella lapsen kauppaaminen ja prostituution pakottaminen, on lievempi teko kuin lapsen raiskaaminen? Mielestäni asia on juuri päin vastoin. Jos minulta kysytään, molempiin tapauksiin voisi soveltaa julkista kastraatiota ja häpeäpaalua. Vaikka sen 30 vuotta.

One Response to “Lex in memoriam”

Mikä maa ja minkä maan laki?

Kaikki kunnia USA:lle, mutta Suomi kuuluu EU:hun. Vankeusrangaistusten maksimi lienee 12 vuotta ja kuolemanrangaistusta ei ole.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments