/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Jul 25th 2006

Poolbiljardia rapakon takaa

11:39

Ikävä kyllä, biljardi on vain marginaalilaji, jota näytetään televisiosta lähinnä myöhään yöllä kun ei ole tähdellisempää näytettävää, kuten viikon kootut kömmähdykset tai TV-kauppaa. Onneksi sentään snooker vielä saa melko hyvin tilaa Eurosport-kanavalla, mutta poolbiljardia näkee ani harvoin.

Nyt on kuitenkin tilaisuus nautiskella, kun Eurosport televisioi Pohjois-Amerikan mantereella par’aikaa pelattavaa turnausta. Sitä katsellakseen pitää vain yökukkua (niinkuin muutenkin kyllä teen), ja/tai olla päivisin kotona. Tai sitten pitää omistaa jonkinlainen tallennuskapine.

Meneillään on siis International Pool Tourin North American Open 8-Ball Championship, Las Vegasissa. Turnauksessa on mukana kolme suomalaistakin; Mika Immonen, Markus Juva ja Marko Lohtander. (Onkohan se hyvä enne, jos etunimen alkukirjain on M, kun poolista on kyse.) Kaikki kolme ovat pelanneet ensimmäisen kierroksen ottelunsa ja kaikki ovat vielä jatkossa. Hienoa!

Ilokseni, Lohtanderin ottelu Alison Fisheriä vastaan jopa televisioitiin. Harmillista että ottelu päättyi Lohtanderin tappioon, joka kuitenkin onneksi jäi hänen ainoaksi. Samassa näytettiin myös pätkiä Immosen ottelusta saksan Oliver Ortmannia vastaan, joka sekin päättyi suomalaisittain pakkasen puolelle, mutta kuten Lohtanderilla, se oli onneksi ainoa ottelu jonka “The Iceman” hävisi.

Tuloksia sentään pääsee katsomaan vuorokaudenajasta riippumatta, jotka löysin turnauksen web-sivuston sekavuudesta huolimatta.

Suomalaispelaajien pelatut ottelut:

Suomalaispelaajien seuraavat ottelut:

Kuten kaaviosta voi huomata, pääsevät sinivalkoiset vahvistukset seuraavaksi pelaamaan melko nimekkäitä pelaajia vastaan. Immosta vastaan kävelee kaksinkertainen snookerin MM-voittaja, Ronnie O’Sullivan, joka on ensimmäistä kertaa 8-pallon pyörteissä. Lohtander kohtaa myöskin snooker-pelaajan, Australiaisen Quinten Hannin, sekä poolin parissa jonkinlaista elävän legendan maineesta nauttivan Mike Sigelin.

Eli rosterin perusteella tulossa on kovia otteluita, toivottavasti myös kovia tuloksia. Onnea matkaan ja tsemppiä!

SBiL:n artikkelit aiheesta:

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments