/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

May 16th 2006

Siperia opettaa

13:47

Ulkona paistaa aurinko. Lounashakumatkalla viereiseltä työmaalta kuuluu steelpan (tosin radiosta käsin). Melko kesäistä. Silti ilma on sietämättömän kylmä. Ei tule kesää, ei. Leijonatkin hävisi Kanadalle. Mutta on kai kylmyydessä puolensakin. Voi hyvillä mielin istua sisällä opiskelemassa uusia asioita…

Päätin ottaa itseäni niskasta kiinnni ja ruveta toden teolla opettelemaan miten CSS:llä tehdään asetteluja. Onhan niitä tullut jo tehtyä, mutta se tuntuu kuitenkin joka kerta olevan yhtä hankalaa kuin ensimmäisellä yrittämällä ja paljon aikaa kuluu hukkaan kun täytyy edetä yrityksin, erehdyksin ja korjauksin.

Ensimmäisen askeleen taipaleellani jo otin ja latasin muistitikkuuni materiaalia aiheesta. Vielä kun saisi otettua sen toisenkin askeleen, eli lukisi sitä. Sen jälkeen olisi tietysti myös suotavaa ottaa se kolmaskin askel, eli käyttää tätä luettua materiaalia jotta siitä tulisi opittua materiaalia.

Innostuin aiheesta parisen vuotta sitten kun rupesin lukemaan sitä käsitteleviä blogeja. Luin, luin ja luin vielä vähän lisää ja olin osaavinani asiasta jotain. Kuitenkin kun otin ensimmäisiä kompuroivia askelia käytännön kokeiluilla totesin etten oikeastaan osaa mitään, vaikka paljon tiesinkin.

Perustelin osaamattomuuttani sillä ettei minulla ollut taidoille silloin vielä käyttöä, koska työssäni ei luotu uutta, vaan korjailtiin vanhaa. Ehkä niin, mutta hölmöä moinen ajattelutapa silti oli. Nyt kun vihdoinkin työpaikallakin on herätty siihen että asioita kannattaa tehdä oikein, olisi hyvä osatakin asioita. Eli koulupöydän ääreen, mars, käy käsky pääni sisällä.

Mikäli jollain on hyviä pointtereita mistä kannattaa lähteä ja mihin suuntaan jatkaa siitä saa toki kertoa. Linkkejä hyviin referensseihin otetaan myös kiitollisuudella vastaan.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments