/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Jul 31st 2007

Avun-/tuskanhuuto verkkonörteille

22:09

Seuraava kirjoitus on suunnattu tietoliikenneverkkoja (ja laitteita) hyvin tunteville nörteille, muut voivat rauhassa jatkaa kahvin hörppimistä.

Skenaario

Notice Minulla on kaksi wlan-tukiasemaa jotka pitäisi saada juttelemaan keskenään. Toinen on Welholta saatu Thomson TCW710 kaapelimodeemi missä on sisäänrakennettu wlan-tukiasema. Toinen on Buffalo AirStation Turbo G.

Buffalo tuli hankittua keväämmällä, ja kun Welho tarjosi mahdollisuutta saada liittymän nopeudenkorotuksen kaupanpäällisiksi lahjan, mistä yksi oli wlan-tukiasema, tartuin tarjoukseen. Ajatuksena oli päästä eroon olohuoneesta makuuhuoneeseen lattiaa pitkin kulkevasta verkkokaapelista siltaamalla tukiasemat keskenään, makuuhuoneessa kun oleilee kaksi tietokonetta jotka eivät puhu wlania.

Kaunis ajatus, eikö vain? Alla jonkinlainen verkkokaaviota imitoiva kuva jossa esitetään toiveeni visuaalisesti. (Saa nauraa.)

Network Diagram

Tämä ei kuitenkaan onnistu minulta, ei sitten millään. Joko kyse on minun taitojeni vajavaisuudesta, tai sitten eri valmistajien laitteet eivät kertakaikkiaan vain suostu juttele keskenään sopuisasti. En tiedä. Ensimmäistä melko varmasti, toisestakin alan olla pikku hiljaa melko vakuuttunut (vaikka se teoriassa mielestäni kuulostaakin vähintäänkin oudolta, onhan kyseessä vain TCP/IP:tä (vai olenko väärässä tässäkin? sillä vaikka taitoni ovat vajavaiset, pitäisi niillä kuitenkin pärjätä aika pitkälle.

Jos joku teistä lukijoistani osaa minua ongelmassani auttaa, tai jopa ratkaista sen, palkinto odottaa lunastustaan. Palkinnon luonteesta voidaan keskustella.

7 Responses to “Avun-/tuskanhuuto verkkonörteille”

Herralla on nyt aivan liian eksoottista hardista käytössä ;). Kahdella Linksys WRT-54G-laitteella, esim DD-WRT-firmwarella tuo olisi jo toimitettu.

Asian laitahan on niin että WLAN-tölkit pitäisi saada sillaksi keskenään. Mahdollisena seurauksena saattaa olla että muut LAN-klientit eivät sitten välttämättä pääse WLANiin mukaan, mutta tästä ei ole tietoa, vain arvausta.

Puhvelisi saattaa olla tuettu, Thomsonista ei ole mainintaa. Joten tsekkaa DD-WRT:n dokumentaatio, hanki Verkkokaupasta WRT-54G/L (L = “Linux”-malli, on helpoiten päivitettävissä) tai muu DD-WRT-yhteensopiva malli ja etene varoen :)

Tukiasemien ketjutustoiminto(WDS, Wireless Distribution System) puuttuu tästä Thomsonin mallista.

Näin minä vahvasti epäilinkin, etteivät laitteeni ole sovussa keskenään.

Thomsonin WDS-tuesta en niinkään tiedä, uskon kyllä kun Tomi sanot ettei se WDS:ää tue, mutta jonkinlaista siltausta se kyllä ainakin asetuksiensa puolesta tukee (tai väittää tukevansa).

Lisää rautaa en kuitenkaan aio hankkia, jatkan sitten eloa sen yhden lattiaa pitkin kulkevan kaapelin kanssa. Tai näin ainakin toistaiseksi, ehkä sitten joskus…

Suuri kiitos teille molemmille.

WDS-tuki löytyy sittenkin?

Löysin Thomsonin manuaalin sivulta 58 seuraavan väitteen:

“Bridging-sivu
Tämän sivun kautta voit muuttaa Wireless Bridging -asetusta, jonka avulla laite voi
kommunikoida muiden langattomien verkkojen tukiasemien kanssa.”

tuon tarkemmin aihetta ei käsitellä, kohtaan Wireless Bridging tietenkin Enabled, mutta tuleeko
Remote Bridges-kenttään Buffalon Mac-osoite, sitä en tiedä. Oletko kokeillut?

Telewell-laitteeseen Mac-osoite syötetään ilman kaksoispisteitä esim.
0123456789AB

Kuva

Thomsoniin mac-osoite syötetään myös ilman kaksoispisteitä; jokaiselle numeroparille on oma luukkunsa.

Molempien tukiasemien asetuksiin on kyllä syötetty toistensa mac-osoitteet.

Kummankin laitteen manuskat ovat siltauksen osalta täysin ala-arvoisia. Ehkä se toimii huonosti eikä siksi selitetä sen tarkemmin.

[…] huomasin nimittäin että joku oli etsinyt apua siltaukseen ja löytänyt taannoisen avunhuutoni aiheesta, mielenkiinnosta vilkaisin tietysti itsekin miltä käännös oikein […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments