/dev/nikc/blog

Kuolleiden purjehduskenkien seura

Apr 24th 2015

Suru laskeutui Blogilistan kotikadulle …taas

22:13

Vuosia kestäneen suhteen päivät on nyt luetut. Nimittäin Blogilista tiedotti tänään pistävänsä pillit pussiin kesäkuun alusta.

Lienen viimeisiä Blogilistaa aktiivisesti vielä käyttäviä. En osaa varsinaisesti sanoa miksi edelleen listaa käytän, mutta uskollisesti palaan suosikkilistaani katsomaan lähes päivittän.

Lopetuksen syistä ei ole julkisuudessa puhuttu. En voi uskoa että käyttökustannukset ovat niin suuret, että palvelu sen takia ajettaisiin alas. Viime aikoina palvelu on tosin kärsinyt jonkinasteisesta spam-ongelmasta uusien blogien listassa, joten kenties kehitystarpeet ja niiden kustannukset painoivat vaakakupin armokuoleman puolelle.

Itse käytin Blogilistaa jo silloin kun se vielä tunnettiin nimellä Päivän Pamaus, tämäkin blogi on listalta löytynyt vuodesta 2006. Sami kertaa hieman historiaa postauksessaan Blogilistalla uusi omistaja.

Blogilistalla on vaiheikas historia. Se sai alkunsa “Päivän Pamaus” nimellä Pinserin sivupalkista vähän Pinserin syntymisen jälkeen vuonna 2002. Aluksi Riitan ja minun tarkoituksena oli kerätä itseämme varten muistilistaa suomalaisista blogeista, mutta lista laajeni nopeasti niin isoksi, että aloin rakennella sen ympärille erilaisia aputoimintoja. Suosikeiksi merkitseminen ja päivitystarkistukset helpottivat blogien seuraamista ja vähän kerrassaan monet muutkin bloggaajat alkoivat käyttää listaa.

Kiinnostuneena Blogilistaa ja sen kehittymistä on käsitelty tässäkin blogissa usean postauksen verran.

Blogistanian kultakaudella Blogilistan “kilpailijoita” tuli ja meni. Nyt yksikään niistä (mitä blogini arkistoista löysin) ei ole enää hengissä. Myös oma JustNyt!-viritykseni tehnee laimeahkon vastaanoton takia dodolle seuraa sekin, kun seuraavan kerran täytyy kaivaa kuvetta.

Kovasti kiitos kuluneista vuosista, toivottavasti joku täyttää suomalaiseen blogiskeneen syntyvän aukon.

Kuvakaappaus tämän blogin tiedoista Blogilistalla 24.4.2015

Leikekirjaani otin tänään kuvakaappauksen blogini lisätietosivusta. Se ehtii päivittyä vielä yhden kerran.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Meta

Pages

Search blog

Latest comments